NOGOMETNA VLADA

Šuker danas će doznati je li izabran u Izvršni odbor Uefe

Davor Šuker
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
24.03.2015.
u 08:29

Predsjednik HNS-a proteklih je tjedana lobirao za ulazak, a, po svemu sudeći, u tome će i uspjeti. Vjetar u leđa dao mu je predsjednik Uefe Michel Platini koji je rekao da u IO-u želi što više bivših nogometaša.

Davor Šuker danas će je li izabran u Izvršni odbor u Uefe. Od 9:30 u Beču se održava Uefin kongres na kojem će se birati nova vlada.

Šuker je jedan od 12 kandidata za sedam mjesta u IO. Predsjednik HNS-a proteklih je tjedana lobirao za ulazak, a, po svemu sudeći, u tome će i uspjeti. Vjetar u leđa dao mu je predsjednik Uefe Michel Platini koji je rekao da u IO-u želi što više bivših nogometaša.

- Iako nikad ne možete reći da se ne može bolje, smatram da sam učinio sve kako bih pridobio mnoge saveze uz sebe. Obišao sam regiju i velike nogometne saveze, obavio sam niz telefonskih razgovora, pisao sam pisma na 37 jezika i nadam se da sam dirnuo u srce sve predsjednike tih saveza s kojima sam kontaktirao! Tražio sam njihovu pozornost i nadam se njihovim glasovima, vjerujem da će moja kandidatura proći i da će HNS od utorka imati svog predstavnika u IO Uefe – rekao je nedavno Šuker.

Sedmorica izabranih dužnost će obnašati do 2019. godine, a Šukerovi protukandidati su:

Sandor Csanyi (Mađarska), Peter Gillieron (Švicarska), Fernando Gomes (Portugal), Yngve Hallen (Norveška), Trefor Lloyd Hughes (Wales), Borislav Mihajlov (Bugarska), Campbell Ogilvie (Škotska), Grigori Surkis (Ukrajina), Geir Thorsteinsson (Island), Angel Maria Villar Llona (Španjolska) i Servet Yardımcı (Turska).

>> 'Ne mogu se naći s kažnjenim Brbićem. Sad je jasno zašto nas žele maknuti'

Komentara 10

LI
Lisabon
09:38 24.03.2015.

Nazalost kod nas u Hrvatskoj bi novinari,a nazalost i dobar dio javnosti,bili sretni da Sukera ne izaberu.Umjesto da se tome veselimo i budemo sretni da imamo naseg covjeka u vrhu UEFE .Tuzno i jadno.

LA
laki13
14:11 24.03.2015.

ma neka ide ali pokrast će ljude ,pa će reći kaki su ti croati

ZG
zg223
08:48 24.03.2015.

suker ce danas...a ne 'suker danas ce'...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije