Split opet poražen

Pjaca zabio eurogol i prekinuo 'post' na Maksimiru za slavlje Dinama

Dinamo - Split
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/9
28.02.2016.
u 16:52

Gosti će najviše žaliti za Franjićevom prilikom u 35. minuti kad je Eduardo obranio njegov udarac.

Dinamo je u posljednjem susretu 24. kola MAXtv Prve HNL pred 2.800 gledatelja slavio protiv četvrtoplasiranog Splita sa 1:0 te se ponovno odmakao drugoplasiranoj Rijeci na pet bodova. Nastavili su plavi tako uspješan niz u drugom dijelu prvenstva (pobjede nad Zagrebom i Rijekom).

Splićani su prije današnje utakmice remizirali s Interom te savladali Zagreb, a nadali su se i kako će prvi puta slaviti na Maksimiru. No, planove im je pomrsio Marko Pjaca europogotkom u 63. minuti.

Nakon lijepog kombiniranja Dinamovih igrača pred kaznenim prostorom lopta je došla na lijevu stranu do Pjace. Mladi veznjak odmah je potegnuo i prekrasno pogodio suprotan kut. Vratar Zagorac bio je nemoćan.

Pjaca je tako prekinuo 'post' na Maksimiru koji je trajao devet mjeseci, točnije od posljednjeg kola prošle sezone kad se zadnji put upisao u strijelce na domaćem travnjaku.

Gosti će najviše žaliti za Franjićevom prilikom u 35. minuti kad se zavukao iza leđa Dinamove obrane i s lijeve strane sam izbio pred Eduarda. Pucao je prizemno, a Dinamov vratar nogom je obranio njegov udarac.

Uzbudljivo je bilo i na ulasku u posljednjih deset minuta susreta kad su obje momčadi tražile jedanaesterce, nakon Zagorčeva starta na Hodžiću odnosno Eduardova na Bagariću, no sudac Burilo nije se oglasio.

Treneru Zoranu Mamiću ovo je bila 126. utakmica na klupi Dinama čime je treći na listi Dinamovih trenera koji su vodili najviše utakmica u jednom mandatu. Prestigao je i slavnog Ivicu Horvata, osvajača trofeja pobjednika Kupa velesajamskih gradova.

Tijek utakmice:

DINAMO - SPLIT (0:0) 1:0

90'+3 Kraj utakmice! Dinamo je pobijedio Split sa 1:0 pogotkom Pjace u 63. minuti

90' Igrat će se tri minute nadoknade

88' Zagorac je loše ispucao loptu, ali Pjaca i Hodžić nisu uspjeli zabiti

82' Gosti traže jedanaesterac! Arroyo je lijepo gurnuo u kazneni prostor za Bagarića, uklizao je Eduardo, a nakon što je napadač Splita pao, osječki sudac Burilo nije se oglasio. Prije toga i modri su tražili najstrožu kaznu nakon Zagročeva starta na Hodžiću

79' - Posljednja izmjena kod Dinama. Umjesto Fernandesa u igri je Pavičić.

70' Opasno je tukao Špehar, ali je Eduardo bio siguran

63' GOOOL Dinamo vodi 1:0! Nakon lijepog kombiniranja Dinamovih igrača pred kaznenim prostorom lopta je došla na lijevu stranu do Pjace. Mladi veznjak odmah je potegnuo i prekrasno pogodio suprotan kut

61' Gostujući trener Sablić prisiljen je na novu zamjenu igrača. Umjesto ozlijeđenog Vidovića ulazi Obšivač

60' Izmjene u oba sastava. U domaćem Šovšić je zamijenio Ćorića, a u gostujućem Peruanac Arroyo ulazi umjesto Mišića

55' Nema pravih prilika u početnih deset minuta drugog dijela

46' Počelo je drugo poluvrijeme! Mamić je umjesto Soudanija uveo Hodžića

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

45' Završilo je prvo poluvrijeme! Nema pogodaka na Maksimiru, Dinamo - Split 0:0. Dinamo je imao 79 posto vremena loptu u svom posjedu te uputio 3 udarca u okvir gola. Gosti su jednom pucali unutar okvira, a bila je to i najbolja prilika na utakmici

35' Kakva prilika Splita! Franjić se zavukao iza leđa Dinamove obrane i s lijeve strane sam izbio pred Eduarda. Pucao je prizemno, a Dinamov vratar nogom je obranio njegov udarac

30' Ponovno je Rog snažno pucao s velike udaljenosti. Zagorac je uspio samo odbiti loptu do Soudanija, a nakon toga i sjajno obraniti Alžirčev udarac. Dinamov nepadač čestitao mu je na intervenciji

22' Rog je opalio sa 18 metara, a vratar Zagorac odlično obranio. Bit će novi udarac iz kuta za plave

19' Lijep pokušaj Muse, ali Majstorović odbija u korner za Dinamo

10' Nakon početnog pritiska Dinama Ćorić je pucao sa 20-ak metara preko gola. Splićani su potom uspostavili ravnotežu te se organizirano brane

1' Počela je utakmica na Maksimiru!

Sastavi:

Dinamo: Eduardo, Matel, Sigali, Schildenfeld, Musa, Machado, Rog, Soudani, Ćorić, Pjaca, Fernandes

Split: Zagorac, Miljković, Majstorović, Rrahmani, Vitus, Blagojević, Vidović, Franjić, Špehar, Mišić, Bagarić

----------------------------------------------------

- Čeka nas protivnik koji nam je, uz Rijeku, nanio jedini poraz ove sezone, a mi želimo nastaviti naš niz pobjeda i dobrih igara. Veselimo se utakmici i vjerujemo da ćemo novom dobrom predstavom nastaviti gdje smo stali protiv Rijeke – rekao je uoči utakmice Zoran Mamić, trener Dinama te dodao:

- Oni su dobra i čvrsta ekipa koja nas je upravo takvim stilom, čvrstim, dobila ove sezone. Imaju dobre pojedince, brze i neugodne u napadu odnosno čvrste u zadnjoj liniji i sigurno nam neće biti lagano. Mi želimo nastaviti naš niz pobjeda i dobrih igara. Veselimo se utakmici i vjerujemo da ćemo novom dobrom predstavom nastaviti gdje smo stali protiv Rijeke.

A veznjak plavih, Marko Rog, radovao se susretu s bivšim suigračima.

– Drago mi je da ću opet vidjeti drage ljude i prijatelje, posebno sam u dobrim odnosima ostao s Bagarićem i Vrgočem. Splitu ću uvijek biti zahvalan što mi je dao priliku za dokazivanje, ali valjda je i njima jasno da nemaju nikakvu šansu u Maksimiru - naglašava Rog.

>>Neka Hajduk traži inozemne suce, meni je svejedno tko sudi

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 28

SO
sonce
17:00 28.02.2016.

Čudno da se još nije javija Brbić.

SO
sonce
16:58 28.02.2016.

Očito su svi novinari zaposleni u VL hajdukovci. Dinamo pobijeđuje a oni ni riječi o pobijedi Dinama. Glavno ta pišu o malom hajduku.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:35 28.02.2016.

nije to eurogol već eurogolčina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije