SRETNO U NYONU

I Hajduk izvukao najlakšeg protivnika u bubnju – Slovan iz Libereca!

Hajduk
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
07.08.2015.
u 13:15

Protivnici su mogli biti Salzburg, Fenerbahče, Bordeaux, Rubin i Lech Poznanj pa je Slovan Liberec daleko najbolji izbor

Hajduk se usrećio u Nyonu baš kao i Dinamo! Izvukli su najlakšeg mogućeg protivnika u 'bubnju' – Slovan Liberec. Prepreka je to koja se može proći i ući u skupine Europske lige, što bi za Splićane bila premija. Utakmice se igraju 20. i 27. kolovoza, a prva će biti u Češkoj.

Ujedno, jedini klub u ždrijebu koji je manje vrijedan prema Transfermarktu, upravo je Slovan. Češka momčad vrijedi 10,95 milijuna eura, a Hajduk 20,5 milijuna eura. U natjecanju su se našli kao osvajači Kupa, a u prvenstvu su bili očajni 12. od 16 momčadi, koliko igra u ligi. Trenutačno su nakon prva dva kola drugi i imaju četiri boda, pobijedili su Mladu Boleslav sa 4:2 kod kuće i u gostima remizirali sa Slavijom iz Praga 2:2.

Osnovani su 1958. godine i osvojili su tri puta prvenstvo (2002., 2006. i 2012.), a Kup dvaput (2000. i 2015.). Najveći europski uspjeh im je četvrtfinale kupa UEFA u sezoni 2001./2002. No u modernije vrijeme skupinu su izborili samo prije dvije godine i prošli je! Nije to mala stvar jer protivnici su bili Freiburg (2:2, 1:2), Estoril (2:1, 2:1) i kasniji osvajač natjecanja Sevilla (1:1, 1:1). U šesnaestini finala izbacio ih je AZ (0:1, 1:1). Igraju na stadionu Nisy u Liberecu, a kapacitet mu je deset tisuća. Organizirane navijačke skupine nemaju.

Do posljednje prepreke stigli su pobjedom u trećem pretkolu protiv izraelskog Ironi Kiryata (2:1, 3:0). Imaju u momčadi deset stranaca, a najopasniji je napadač 25-godišnji Josef Šural, koji je zabio 21 pogodak u 89 susreta za Slovan. Sredinom dirigira 24-godišnji David Pavelka i njega će trebati posebno čuvati. No u globalu, riječ je o momčadi koja se previše mijenja iz godine u godinu i svakako nisu favorit protiv Hajduka.

Foto: Uefa

PRATITE UŽIVO:

>>>> Brzo se sve obavilo i Hajduk je saznao protivnika, bit će to Slovan Liberec. Uvjerljivo najbolji izbor od svih ponuđenih.

>>>> Na redu je tek prvi bubanj.

>>>> Infantinu se pridružio direktor natjecanja u Uefi Giorgio Marchetti i objasnio pravila izvlačenja.

>>>> Prije samog izvlačenja, prisjećamo se najvažnijih detalja iz finala prošlosezonske Europske lige, onog između Seville i Dnipra (3:2) u Varšavi. Uživamo gledajući Nikolu Kalinića kako zabija prvi pogodak..

>>>> Glavni tajnik Uefe Gianni Infantino stigao je na ždrijeb i ispričao se uime predsjednika Uefe Michela Platinija koji nije mogao doći.

>>>> Dinamo je izvukao najlakšeg suparnika i nadajmo se da će tako biti i s Hajdukom. Na papiru je to svakako Slovan Liberec.

>> Dinamo izvukao najlakšeg mogućeg protivnika - albanski Skënderbeu!

>> Bez drame u Drammenu: Hajduk s igračem manje slavio i u uzvratu!

Komentara 37

FA
farky
13:17 07.08.2015.

Slovan - Hajduk!!!! Ajmooooo bijeli \o/

JU
juma
10:56 07.08.2015.

Kakav je to sportski mentalitet? Neprolazni??? U sportu, a osobito u nogometu nema neprolaznih, dobiti se može svakoga. Hajduk ima mladu i potentnu ekipu koja je po svom nogometnom potencijalu iznad svih nositelja.

Avatar Black_Zero
Black_Zero
13:21 07.08.2015.

ajmooooo Poljude poludi !!!!!! dali su svjesni gosti sta ih ceka u prvom pretkolu ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije