LEGENDA KLUBA

Gerrard odlazi iz Liverpoola zbog kritika da je spor i da više nema žara

Soccer - Barclays Premier League - Liverpool v Tottenham Hotspur - AnfieldLiverpool's Steven Gerrard celebrates scoring his side's third goal of the game from the penalty spotPeter Byrne Photo: Press Association/PIXSELL
Press Association/Pixsell
02.01.2015.
u 23:19

Stevenu je postalo teško čitati da je postao prespor za engleski nogomet, da u njegovoj igri više nema žara kao nekada, da mu je bolje da se ostavi nogometa...

Kada mladima spomenete Liverpool, prvo što im padne na pamet je Steven Gerrard (34). Klupska ikona, kapetan, lider i inspiracija suigračima posljednjih 17 godina, koliko je u prvoj momčadi Liverpoola. A na Anfield, u omladinski pogon, stigao je kao osmogodišnjak.

Dosta mu je kritika

Uz Francesca Tottija, Gerrard je jedini nogometaš u modernom nogometu koji je ostao privržen jednom klubu cijelu karijeru. U najboljim danima karijere dobivao je ponude Reala, Bayerna i Chelseaja, no kako je jednom rekao: "Nisam želio izdati svoj klub". I zato je jučer donio tešku odluku te nogometnom svijetu poručio da odlazi iz Liverpoola.

– Ovo je bila najteža odluka u mojem životu, i meni i mojoj obitelji. No, neću nastaviti igrati u Engleskoj, nikad ne bih mogao igrati protiv Liverpoola. Moja se odluka temelji na želji da iskusim nešto drukčije u karijeri kako ne bih ni za čime žalio kada ju jednom završim – poručio je Gerrard potvrdivši nagađanja kako će na ljeto otići u SAD ili neku egzotičniju nogometnu destinaciju.

– Od sada do posljednjeg ovosezonskog udarca u loptu bit ću potpuno predan momčadi, kao što sam uvijek i bio. Dat ću sve od sebe da pomognem Liverpoolu da dođe do što više pobjeda ove sezone – dodao je.

Englezi kažu da su na Gerrardovu odluku najviše utjecale kritike zbog lošijih igara u posljednje vrijeme. Stevenu je postalo teško čitati da je postao prespor za engleski nogomet, da u njegovoj igri više nema žara kao nekada, da mu je bolje da se ostavi nogometa...

Želio se od Liverpoola oprostiti naslovom u Premiershipu, no to mu nije uspjelo. Najbliže je bio prošle sezone, no baš je njegova pogreška u utakmici protiv Chelseaja odnijela naslov koji na Anfieldu čekaju 25 godina.

Navijači mu ne zamjeraju

Navijači Liverpoola neće mu zamjeriti što u smiraj karijere odlazi u SAD ili bogatim šeicima, za Kop će Steven zavijek ostati "Superjunak". Uostalom, Gerrard nikome ništa ne duguje, Liverpoolu i engleskoj reprezentaciji dao je sve što je mogao. A sada neka uživa u nekoj manje zahtjevnoj ligi. Bez nogometa ionako ne može.

>> Gerrard odlazi: Oproštaj neće biti lagan i nikad neću igrati protiv Liverpoola

Komentara 1

UM
umnjak
09:34 03.01.2015.

Najveci, neponovljivi... jednostavno ljudina! U danasnjem svijetu kad ljudi prodaju rodjenu majku za 100kn, covjek vrhunskog karaktera! Sretno Steve G, do povratka Anfield!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije