Festival demokracije

Barcelona po načelu jedan član - jedan glas izabrala predsjednika!

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.07.2015.
u 08:54

- Ovo je festival demokracije i Barcelona dokazuje koliko je velik klub i koliko joj znače njezini navijači i članovi,

- Ovo je festival demokracije i Barcelona danas dokazuje koliko je velik klub i koliko joj znače njezini navijači i članovi, rekao je jučer ujutro Josep Maria Bartomeu, dosadašnji predsjednik kluba, uoči izbora za predsjednika.

Protukandidati su mu bili Joan Laporta, Agusti Benedito i Toni Freixa, ali Bartomeu je na kraju slavio i ostat će i dalje na čelu kluba. Izbori su bili po načelu jedan član - jedan glas, 109.367 članova kluba imalo je pravo glasa, izbori su trajali od devet ujutro, a valovi navijača tijekom cijelog dana slijevali su se prema Camp Nouu. Pravo glasa imali su i svi igrači Barcelonina kolektiva, a među njima su bili i Alen Halilović, Ivan Rakitić, Ante Tomić i Marko Kopljar. Na kraju je glasalo 47.270 članova, a Bartomeu je dobio 54,63% glasova. Prvi pratitelj bio mu je Laporta, a on je dobio 33,03 glasova.

- Ovo je bio napet dan, ali ispao je savršen. Klub će nastaviti rasti, Luisu Enriqueu i njegovom osoblju omogućit ćemo rad s najboljim igračima na svijetu. Nastojat ćemo i dalje imati jaku nogometnu školu, kao i ženski nogomet. Osvajat ćemo transfere, a trudit ćemo se da klub bude financijski, politički i medijski neovisan, rekao je Bartomeu, koji će europskog prvaka voditi u narednih šest godina, u svom prvom govoru.

>>Enrique nezadovoljan mladim nadama, Halilovića priključio prvoj momčadi!

Komentara 10

TF
tony.franzz
09:53 19.07.2015.

Staviti 1000 eura godisnje clanarine pa onda nek glasa. A ne ja clan kluba 34 godine a ovi po godinu,dvije samo da bi rusili, i imamo isto pravo. Nece proci!

PO
PowerPoint
09:56 19.07.2015.

Svi vidimo kako je značajan princip "jedan član-jedan glas" u Hajduku, osvojili su pet Liga prvaka i tri Azijska prvenstva koliko su dobri, a na računu imaju 300 milijardi eura.

Avatar jebb
jebb
09:37 19.07.2015.

U Dinamu ta lakrdija nije potrebna, posto se zna da bi Mamic pobjedio na svakim izborima i da bi takozvani "boysi" svaki put napravili 200-njak tisuca eura stete zbog toga. U duhu odgovornog poslovanja kluba, izbori se smatraju tracenjem vremena i bacanjem novca. Svaki iskreni Dinamov navijac zna da je daleko bolje imati kvalitetnu diktaturu nego rasulo pod plastom demokracije. Za kvalitetnu demokraciju potrebno je inteligentno i kvalitetno biracko tijelo, sto medju Dinamovim navijacima postoji samo djelomicno, isto kao i na nacionalnoj razini. Zato drzava ozbiljno koketira sa bankrotom, dok je Dinamo "pun kao brod". Uvodjenje demokracije u Dinamo bi znacilo da klub ne bi bio u stanju platiti niti kazne zbog ponasanja svojih odanih "boysa", a da i ne govorimo o placama za igrace, trenere i 200-njak ostalih zaposlenika. I zato, ne daj se Maminjo, ne dozvoli da dizaci tegova i "mucka djubrad" preuzmu klub i dovedu ga na razinu drzave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije