a tek mu je 21

Kovačićev transfer najveći je u hrvatskoj povijesti, prestigao je Modrića!

Mateo Kovačić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
17.08.2015.
u 10:16

Kovačić je i treći najskuplji igrač u povijesti Intera, od njega su skuplje prodali samo dva velikana - Zlatana Ibrahimovića i Brazilca Ronalda!

Mateo Kovačić sa samo 21 godinom ispunio si je životni san. Ono o čemu velika većina nogometaša samo mašta, hrvatskom veznjaku se ostvarilo - igrat će u najtrofejnijem klubu svijeta, madridskom Realu.

Koliko je to velika stvar dovoljno govori da je tek šesti Hrvat u povijesti koji će zaigrati u bijelom dresu.  Nakon Igora Jovičevića, Roberta Prosinečkog, Davora Šukera, Roberta Jarnija i Luke Modrića, Kova će pokušati postati miljenik Bernabeuu, a dobra stvar za njega je što mu je reprezentativni kolega Modrić tamo jedna od glavnih zvijezda i prilagodba će mu biti puno lakša.

Real se pojavio iznenada i Inter 'izuo iz cipela', iako se još ne zna koliko je službena vrijednost transfera. Talijanski i španjolski mediji pišu kako su se klubovi našli na 35 milijuna eura, ali da s bonusima može skočiti i do 40. Tako je Kovačićev transfer postao naš najveći u povijesti! Dosad je to mjesto pripadalo luki modriću koji je u Real iz Tottenhama stigao za 30 milijuna eura, kako piše Transfermarkt, iako se isto nagađa da su u posao bili uključeni bonusi.

Zanimljivo, Kovačić je i treći najskuplji igrač u povijesti Intera, od njega su skuplje prodali samo dva velikana - Zlatana Ibrahimovića i Brazilca Ronalda!

Ibra je prodan Barci za 69,5 milijuna eura, a Ronaldo Realu za 45 milijuna.

Najveći transferi u hrvatskoj povijesti:

1. MATEO KOVAČIĆ Inter - Real Madrid 40 milijuna eura
2. LUKA MODRIĆ Tottenham - Real Madrid 30 milijuna eura
3. DEJAN LOVREN Southampton - Liverpool 25 milijuna eura
4. MARIO MANDŽUKIĆ Bayern - Atletico 22 milijuna eura
5. LUKA MODRIĆ Dinamo - Tottenham 21 milijun eura
6. IVAN RAKITIĆ Sevilla - Barcelona 18 milijuna eura
7. VEDRAN ĆORLUKA Manchester City - Tottenham 13,7 milijuna eura
8. EDUARDO DA SILVA - Dinamo - Arsenal 13,5 milijuna eura
9. VEDRAN ĆORLUKA Dinamo - Manchester City 13 milijuna eura
10. MARIO MANDŽUKIĆ Wolfsburg - Bayern 13 milijuna eura

>>Mateo Kovačić postao je glavna vijest, evo što o transferu kažu navijači Reala!

>>Roberto Mancini potvrdio da Kovačić napušta Inter! 'Žao mi je'

Komentara 22

GU
General_U
10:24 17.08.2015.

igrači koji su otišli iz hrvatske mislim na ove mlađe generacije i dobro su se prodali mogu podići spomenik mamiću.koliko je brbljić i majstor ljuba prodao igrača i kolike su im zarade.

OL
olrajt
12:49 17.08.2015.

..po igračima koji izlaze iz dinamove škole i interes za njih u ligama petice vidi se i vrijednost Mamića!.....ajde drugovi lupajte minuse!

DU
Deleted user
10:51 17.08.2015.

A sad kad Hajduk proda Milewskog ! Taj će potući sve rekorde , bit će veći nego od Maloče !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije