dinamu stiže split

Hrgović: Plavi stranci su 
na početku sezone ostali jako dužni

Marko Rog
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.08.2015.
u 10:30

Plavi nisu dobro ušli u sezonu, ali i s takvom igrom su favoriti protiv Splita.

Autobus s registracijama "ST-Split" u subotu navečer pod jug će dovesti istoimenu momčad na derbi kola kod Dinama kao vodeću momčad. No, hoće li ih kao vodeće i odvesti kući? Split, momčad hit, iznenađenje je prvenstva, dečki Zorana Vulića prvi su na tablici Prve HNL, u subotu u ponoć mogli bi mjesto prepustiti prvaku. Pitali smo aktere, društvo koje vrlo dobro poznaje oba tabora. Kako to uopće da je Split vodeća momčad? Što je, dakako, za prvenstvo odlično!

Lani bili sedmi od deset

– Pomogli su im, i Dinamo i Rijeka, koji nisu dobro ušli u sezonu. Rijeka je pod dojmom ispadanja iz Europske lige, a Dinamo je remizirao u derbiju s Hajdukom, Osijekom, Rijekom... – kaže Ivan Katalinić, bivši trener Splita, koji je s Hajdukom pobjeđivao modre, ali i kao trener Rijeke, Zadra i Varteksa. Jednom je čak pobijedio Zlatka Kranjčara tri puta u tjedan dana!

– Usto, Split je imao i dobar raspored, što je za momčadi koje se ne bore konstantno za vrh vrlo važno. Igraju sjajno, kod kuće pobjeđuju, a ne gube vani, što je dobitni recept. No, tek ćemo sad vidjeti što će se dogoditi, jer im slijede utakmice s Dinamom i Rijekom.

Usto, uspjeh crvenih to je veći što im je najveća zvijezda Marko Rog otišao u Maksimir. I bez njega su prvi na ljestvici.

– Upravo je u tome štos, da momčad bez velikih zvijezda igra dobro. No, to su sve redom iskusni igrači, svjesni su da lani nisu bili pravi, iako su došli u finale kupa, sezona nije bila kakvu su željeli, završili su sedmi od deset klubova... – dodaje Katalinić.

Mirko Hrgović, nogometaš koji je igrao u Dinamu, ali i Splitu, ovako vidi subotnji susret:

– Dinamo nije ušao dobro u sezonu. Ono što sam gledao, zaključio sam kako su plavi stranci ipak ostali dužni. Vjerujem da će se dizati. Ipak, i s ovakvom igrom protiv Splita su favoriti – smatra Hrgović.

Kako će se snaći Rog, igrati protiv svojih?

– Za Marka Roga je dobar potez bio što je otišao u Dinamo. Pokazao se kao prvoklasni igrač i to vrlo brz dokazao kvalitetu – dodaje Hrgović, a Katalinić kaže:

– Veliki je to transfer za Split i Roga. Lani je bio najbolji igrač, no treba znati da Marko nije počeo na vrijeme pripreme te da još nije pravi...

Što se Dinama tiče, teško je vjerovati da će deseterostruki prvaci zaredom i drugu utakmicu odigrati bez postignutog gola.

Ježina ili Eduardo?

– Split igra čvrsto odostraga, a vjerujem kako bi ih zadovoljio i bod, jer bi ih i on ostavio na vodećem mjestu – dodaje Katalinić.

Plavog stratega Zorana Mamića zabrinjava, osim tko će zabiti, i tko će čuvati mrežu. Antonio Ježina ga je protiv Rijeke spasio od poraza u posljednjim sekundama, hoće li mu biti 'hvala' sad da mu pokaže na klupu, a u igru vrati Eduarda? Ne bi bilo fer...

>>Dominantni Dinamo spasio bod u 90. minuti! Machadu zviždali, a Rijeka završila s igračem manje

Komentara 3

Avatar Titanov sin
Titanov sin
11:12 14.08.2015.

Baš si mislim kak bi bilo da počinju navijači Arsenala, Reala, itd debatirati o stranim igračima. Ademi je naš ili stranac? To mi nikako nije jasno kamo njega svrstati.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:15 14.08.2015.

pa koliko je bilo komentara te je dinamo prejak te se razbacuje novcima, ovakvo prvenstvo nema smisla... pa ovo je super kad nema dominacije nijednog kluba... sad pak prvenstvo sigurno nije namješteno il će bit ako dinamu krene ?

ST
stefj
12:41 14.08.2015.

Stranci? Mislim da je najviše ostao dužan trener i struka, a ne igrači... To što stranci igraju bolje kada dođu u Dinamo, a kada jednom prođu pripreme sa stručnim stožerom onda nestanu, sigurno govori najviše o načinu rada. Igrače se može uništiti ili dalje razviti, kako to završava u Dinamu, vidimo... Jako su rijetki igrači koji si dodatno plaćaju osobne trenere ili ostaju vježbati nakon skupnih treniga da se dalje razviju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije