Luka veličanstveni

Modrić je sve oduševio, a predsjedniku Perezu više nije žao što ga je doveo!

Luka Modrić
Foto: Reuters (Ilustracija)
25.05.2014.
u 13:45

"Najbolja stvar koju je Mourinho napravio za Real je transfer Luke Modrića", pišu sada oduševljeni navijači Reala koji inače o portugalskom stručnjaku baš i nemaju najbolje mišljenje

Ljeto 2012. godine bilo je vrlo turbulentno za Luku Modrića. Njegova veličanstvena partija protiv Španjolske na Europskom prvenstvu natjerala je Josea Mourinha da se zaljubi u njega i da ga dovede u madridski Real - najbolji klub na svijetu.

No, transfer je 'miniran' s dvije strane. Tvrdoglavi predsjednik Tottenhama Daniel Levy nije ga želio prodati, odnosno, htio ga je prodati, ali samo ako ga ponuda Reala 'izuje iz cipela'. No, prema pisanju španjolskih medija, protiv tog transfera bio je i predsjednik kraljevskog kluba Florentino Perez. Zbog toga je došlo do sukoba između trenera i predsjednik kluba, a španjolski mediji njihov tadašnji razgovor opisali su otprilike ovako:

"Ne želim Modrića, glavna meta ovog ljeta nam je David Silva. Ne zanima me koliko City traži za njega, želim da sljedeće sezone nastupa za nas", rekao je Perez, a Mourinho mu je odbrusio: "Nema šanse! Ili Modrić ili nitko".

Foto: Realmadrid.com

I tako je nakon višemjesečnog natezanja Luka stigao u Madrid. I dok je u Tottenhamu, pa čak i u cijelom Premiershipu bio jedna od glavnih zvijezda, u Real je ušao na mala vrata. Kao igrač koji će pomoći da ostale zvijezde sjaje još i više. Prva sezona bila je prevrtljiva, u samom početku nije se najbolje snašao, a osjetilo se i to što nije prošao pripreme. Španjolska Marca u siječnju ga je proglasila najgorim pojačanjem, a u njemu je to probudilo inat. Do kraja sezone ustalio se u početnoj postavi, a svakom utakmicom igrao je sve bolje.

Ljeto 2013. godine donijelo je velike promjene u klubu. Na klupu je umjesto Mourinha sjeo Carlo Ancelotti, a stigla su i pojačanja: Illarramendi, Isco i Bale nove su klupske akvizicije. Španjolski mediji ponovno su se raspisali u Perezovoj nesklonosti Modriću. Navodno je i Ancelottiju postavio ultimatum da domaće zvijezde (Isco i Illarramendi) koje su 'masno plaćene' moraju imati prednost pred Hrvatom. Ancelotti se načelno složio s tim, ali Modrić je ipak bio njegov 'prvi pick'. Bila je to ljubav još iz ranijih dana, Talijan ga je želio dovesti i u Chelsea, a i u PSG.

Luka se na pripremama nametnuo, Ancelotti ga je instalirao u početnu postavu, a kako je i na početku sezone briljirao, a vrlo brzo oduševio i navijače, Perez se više nije oglašavao. Kulminacija Lukine forme dogodila se oko Božića, proglašen je igračem mjeseca, a oduševljeni navijači na forumima su pisali kako uz ovakve igre može osvojiti i Zlatnu loptu.

"Modrić je trenutačno najbolji igrač Reala, ali daleko najbolji", pisali su tada navijači Reala na Marci.

Foto: NPH/Pixsell

Do kraja sezone Luka je bio najstandardniji igrač madridskog kluba, vukao je momčad u gotovo svim utakmicama, a vrhunac je bila završnica sezone. Real je prvo osvojio kup pobijedivši u finalu vječnog rivala Barcelonu, a jučer je, eto, osvojio i Ligu prvaka. Hrvatski reprezentativac u tome ima velike zasluge, bio je jedan od boljih igrača tijekom cijele sezone, a Goal.com ga je uvrstio u idealnu momčad tog natjecanja. Kada se u obzir uzme da je Real 'kantu' čekao dugih 12 godina, da zvijezde poput Beckhama, Kake, Robinha, Robbena, Sneijdera, Van Nistelrooya... nisu kraljevskom klubu priuštile taj naslov, činjenica da ga je Modrić osvojio već u svojoj drugoj sezoni govori sama za sebe. Pa i veliki Cristiano Ronaldo tek je jučer to uspio ostvariti, a u Realu je pet sezona!

"Najbolja stvar koju je Mourinho napravio za Real je transfer Luke Modrića", pišu sada oduševljeni navijači Reala koji inače o portugalskom stručnjaku baš i nemaju najbolje mišljenje.

U svakom slučaju, Luka je u ovom kratkom razdoblju oduševio sve u Realu, postao je miljenik navijača, a i Florentino Perez sad je presretan što ga ima. Luka, zbog svega što si napravio u karijeri treba ti skinuti kapu, upornost se isplatila. A kad ti tako dobro ide to razuvjeravanje, nadamo se da ćeš na predstojećem SP-u utišati i one malobrojne domaće kritičare!

>>Evo zašto je Modrić morao smirivati Simeonea

>>Pobjeda za pokojnog trenera i sve u Hrvatskoj, BiH i Srbiji koji proživljavaju teške trenutke

Komentara 9

DA
davos24
14:16 25.05.2014.

Vrhunski je a još da zapuca nekad češće sa 20 metara ne bi škodilo ni Realu ni reprezentaciji

LI
ličkiustanik
15:37 25.05.2014.

Iza di marije i ramosa,ali je zato nakon utakmice bio najjači.Pijan ko zemlja predvodio navijanje na cibelesu.Cijelo vrijeme sam se bojao da ne padne s onog autobusa.

RI
Rizlman
15:25 25.05.2014.

Po meni je on jučer nakon Di Marie bio najbolji igrač Reala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije