Potpuno novi Dinamo

Ogi došao spašavati europski projekt

12.08.2014.,  Zagreb - Na stadionu Hitrec Kacijan odrzan je trening GNK Dinamo. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.08.2014.
u 10:00

Zoran Mamić može sastaviti momčad od 11 stranaca i 11 domaćih. I ne zna se tko bi pobijedio. Što znači da stranci nisu kvalitetniji

Ognjen Vukojević posljednja je lasta koja je ovog ljeta sletjela u Dinamo. Posljednja, ali samo zasad, tko zna što nose još dva tjedna prijelaznog roka. No, očito je u Dinamu došlo do male nervoze nakon što je Aalborg prekinuo plavima snove o Ligi prvaka i nakon što su u dodatnim kvalifikacijama za Europsku ligu za suparnika dobili rumunjski Petrolul s majstorom Adrianom Mutuom koji ih je ovog ljeta već pobijedio na pripremama (2:0).

Zato ne čudi što je brzo sve dogovoreno s Vukojevićem koji dolazi spasiti što se ove sezone spasiti može.

Ogi, dođi prije Petrolula!

S Ogijem se, doduše, dulje razgovaralo, no kad je rekao Zdravku Mamiću da će razgovarati s gazdom kijevskog Dinama Igorom Surkisom te da bi došao nakon Petrolula, navodno mu je gazda plavih rekao:

– Ako dolaziš, onda ćeš doći jedino prije Petrolula!

I došao je, već je jučer trenirao s plavima, iako je te noći putovao do Zagreba. I odmah je registriran, pa ima pravo nastupa već u petak protiv Splita, kao i Angelo Henriquez i Ivan Boras.

– Nadam se da ćemo izbaciti Rumunje i da će se publika vratiti na stadion – nakon treninga rekao je Ogi.

Sad je velika konkurencija za mjesto zadnjeg veznog. Znači li to da će netko otići, Ademi ili možda Brozović, kad je tu već i Goncalo?

– Ne, dolazak Ogija ne znači ničiji odlazak, niti nečiji odlazak planiramo – kazao je Zoran Mamić, koji izgleda ima malo drukčiju ideju o igri. Čini se da se vraća na igru s dva defenzivna zadnja vezna, pa bi taj par trebali biti Vukojević i Ademi. Samo sad će biti i nezadovoljnih jer Dinamo je napunio svlačionicu i na svakom mjestu velika je konkurencija. Uostalom, plavi sad imaju dovoljno stranaca da slože od njih cijelu momčad.

Primjerice: Eduardo – Pinto, Sigali, Taravel, Ibañez – Goncalo – Soudani, Machado, Henriquez, Fernandes – Wilson. Tu je još i Addy, pa igrač iz BiH Armin Hodžić.

Doduše, mogao bi složiti i dobru momčad od domaćih igrača: Ježina – Boras, Šimunović, Šimunić, Pivarić – Ademi, Vukojević – Pjaca, Brozović, Antolić – Čop. I nismo sigurni tko bi dobio.

A to nije dobro, kad su već kupljeni stranci, onda bi oni morali biti mnogo bolji od domaćih igrača.

Doduše, tko zna što će se događati do kraja prijelaznog roka, možda bude i odlazaka, pogotovu ne uđe li se u Europsku ligu. Najviše je spominjan Soudani.

– Nemamo nikakvih ponuda i ne namjeravamo ga prodavati – kaže Zoki.

No, kolika bi trebala biti ponuda da ga pustite?

– Ne mogu govoriti što bi bilo kad bi bilo.

Biste li ga pustili za 10 milijuna eura?

– Da, ali takva ponuda neće doći – zaključio je mlađi Mamić.

Bit će zanimljivo vidjeti u petak tko će igrati, koliko će Mamić isprobavati momčad za Petrolul. Jer, sada su ipak Rumunji u fokusu i da ih plavi ne izbace bila bi to već krajem kolovoza sezona koju bi svi proglasili propalom.

Upozorenja iz Rumunjske su ozbiljna, momčad koja pobijedi Viktoriju iz Plzenja u gostima sa 4:1 i izbaci je ukupno sa 5:2 mora biti jaka, iako su i Česi imali velike šanse.

Alarm zbog Rumunja

Kad bivši igrač Dinama Dumitru Mitu kaže da se uvijek kladio na plave, a da sad protiv Petrolula neće jer ne želi bacati novac, onda je vrijeme za paljenje crvene lampice za uzbunu. I zato ne čudi što je došao iskusni Vukojević da svojom sjajnom defenzivom zatvori sve rupe u veznom redu i tako olakša posao i stoperima, ali i cijeloj momčadi, da oni kreativci mogu slobodnije igrati.

Trebao je tako pomagati i Rakitiću i Modriću u Brazilu, no naš izbornik tako nije mislio. U Dinamu su zaključili da im previše "curi", da Ademi ne može sam zaustaviti sve suparničke igrače, i krenuli su na sigurno.

>>Henriquez: Junior i Morales su mi rekli da idem u Dinamo

>>Dinamo mora pripaziti: Mutu želi opet igrati za Rumunjsku!

Komentara 9

ST
stefj
10:39 13.08.2014.

Treba uigrati cijelu tu ekipu, nisu bile dovoljno pripreme, gdje će sad biti dovoljno ovih par dana pred utakmicu s Rumunjima... I nešto o tim strancima - ti stranci su jeftiniji nego otprilike igrači iste kvalitete iz Hrvatske. Kad Dinamo hoće kupiti nekog domaćeg to ispadnu nerealne cifre za odštetu, toliko da se isplati pustiti igrača da ode van, tamo odigra sezonu-dvije i onda ga od tamo kupiti. Odštete su otprilike za koju nulu manje... Osim toga, mediji strance imaju pod posebnim povećalom, čak i kad igraju solidno, traže im se mane, dok se domaći igrači neobjektivno glorificiraju. No, to je normalno...

SO
sonce
11:17 13.08.2014.

Što god Mamić napravi, novinari če popljuvati.

MA
majeltomoguce
11:43 13.08.2014.

Vrlo jednostavno - kupi 2 najbolja obrambena igrača na svijetu i igraj formaciju koju igra Dinamo rezultat će biti gotovo isti!!! Zašto - jednostavno ta dvojica i golman će biti na streljani opet. Formacija sa samo 2 braniča se može i treba igrati u HNL-u, ali nikako u završnicama HR kupa i u Europi. Dinamo dominira u zadnjih 10 godina, a ipak izgubi 5 kupova - u vremenu kada su u obrani igrali jedan R. Kovač, Šimunić, Cufre ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije