Remi s APOEL-om

Pogledajte kako na stranici Žalgirisa pišu imena Dinamovih igrača

Rijeka - Dinamo
Igor Kralj/PIXSELL
06.07.2014.
u 20:31

I dok je hrvatski prvak jučer u posljednjoj pripremnoj utakmici s 2:0 pobijedio Karpaty, Žalgiris je danas odigrao 1:1 s ciparskim APOEL-om.

Dinamo će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv Žalgirisa, aktualnog prvaka Litve te osvajača Kupa, a prvi susret igra se već za desetak dana. 

I dok je hrvatski prvak jučer u posljednjoj pripremnoj utakmici s 2:0 pobijedio Karpaty, Žalgiris je danas odigrao 1:1 s ciparskim APOEL-om. Wilk je u 15. minuti doveo Litavce u vodstvo, a izjednačio je Oliveira deset minuta kasnije.

Prva utakmica između hrvatskog i litavskog prvaka će se igrati 15. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je 22. ili 23. u Litvi.

Na stranici Žalgirisa naišli smo na nešto što nas je dobro nasmijalo. Naime, u izvještaju s Dinamove utakmice protiv Karpatyja, Litavci su naše igrače pisali po svom, a to izgleda prilično zabavno. Evo kako su pisali:

Sastav Dinama: Eduardo, Jerko Leko (46' Ivo Pinto), Leonardo Sigali, Josipas Šimuničius, Josipas Pivaričius (46' Luisas Ibanezas), Arijanas Ademi (62' Marcelo Brozovičius), Franko Andrijaševičius (46' Gonzalo Santosas), Paulo Machado (46' Ante Čoričius), Marko Pjaca (46' Ivanas Fioličius), Domagojus Antoličius, Duje Čopas (62' Dejanas Radonjičius).

Ključne riječi

Komentara 6

KA
kajinx
23:26 06.07.2014.

…a kako mi pisemo Žalgiris? Oni u svom pismu nemaju slovo ”Ž”.

LI
lietuva
10:11 07.07.2014.

Prije svega, litavski ima slovo Ž, kao i Č i Š. Drugo, litavski je specifičan po tome što ne poznaje tzv. nulti mofrem, kao u hrv. nom. Josip-0, gen. Josip-a, pa mora dodavati svoje sufikse stranim imenima da bih ih mogao pridružiti pojedinim deklinacijskim razredima i sklanjati ih.

BU
budagigo
18:52 07.07.2014.

A marko pjacas,ademius,dočekuje???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije