braća protiv braće

Mamiću je hrvatska liga poput 'outleta', jedino u Splitu ne može dobiti sve što poželi

27.09.2015., stadion Park mladezi, Split - MAXtv 1. HNL, 11. kolo, RNK Split - HNK Hajduk. Slaven Zuzul. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
30.10.2015.
u 08:52

- 
Ne zamaram se Dinamovim problemima, već svojom momčadi - kaže Goran Sablić.

Braća protiv braće, Mamići protiv Žužula, takvog dvoboja nema u Hrvatskoj ligi. Između njih nema netrpeljivosti, obitelji su u dobrim odnosima, baš kao i Split i Dinamo, ali popusta na travnjaku nema. Premda je Zdravko Mamić apsolutni gospodar hrvatskog nogometa – tako se postavlja, tako i živi – ima poseban respekt prema Slavenu i Jozi Žužulu. Uostalom, prije nekoliko godina hladno su odbacili njegovu ponudu od pet milijuna eura za Antu Rebića.

– Da mogu, kupio bih ga nakon utakmice – govorio je tada Mamić.

Nešto kasnije Žužuli su Rebića transferirali za pet milijuna eura u Fiorentinu, preskočili su Dinamo i Mamića, ali pronašli su oni i Marka Roga.

Ne može dobiti sve što želi

– Dugo se nije pojavio takav talent, ne znam zašto plaćam ovolike skaute koji ga nisu zamijetili, to je čudesan igrač. Kupio bih ga ujutro, ali nemam dobra iskustva sa Žužulima – govorio je prošle godine Mamić.

Nekoliko mjeseci kasnije ipak je sa Žužulima našao zajednički jezik, iskrcao je tri milijuna eura za Roga. I još se morao obvezati da će Splitu dati 30 posto od budućeg Rogova transfera.

Naravno, Mamić plaća Roga u ratama, ali neće taj novac pobjeći vještim imotskim trgovcima. Kako stvari stoje, jedino s njima Mamić baš ne može trgovati s malim iznosima.

Ne može dobiti sve što poželi, Zdravko to dobro zna – jasno je u studenome prošle godine govorio Slaven Žužul.

Mamićevo poštovanje Žužuli su dobili nepopustljivošću u tim prodajama. Mamiću i Dinamu Hrvatska je liga poput "outleta", kupuju jeftino, prodaju skupo... Samo je u Parku mladeži za njih kupnja u najskupljoj trgovini.

A nije neka razlika ni na terenu, tamo tek nema popusta. Posebno kada Dinamo u Park mladeži stiže tijekom listopada ili studenoga. U posljednje tri godine Dinamo ne zna za pobjedu u Parku mladeži nad Splitom u tim mjesecima.

Vjeruju mladom Sabliću

Najprije se pojavio Zoran Vulić, pobijedio Dinamo, bio je to prvi trijumf Žužula nad Mamića, pa je slavio i Stanko Mršić, da bi u prošloj sezoni bilo 0:0.

Sada je na Splitovoj klupi ambiciozni Goran Sablić, mladi trener u kojeg vladari Parka mladeži imaju veliko povjerenje.

– Dinamo je vjerojatno najkvalitetnija momčad Hrvatske lige, ali mi ga čekamo spremni i motivirani. Želimo bodove, imamo kvalitetu za pobjedu – kazao je Sablić.

Nije opterećen time da Dinamo stiže kao trećeplasirana momčad prvenstva, da igrači Zorana Mamića u posljednje vrijeme nisu u nekoj formi.

– Ne zamaram se Dinamovim problemima, već svojom momčadi. Moji su igrači motivirani, žele pobjedu, to je za mene najvažnije – zaključio je Sablić.

>> Radnici u prostorijama RNK Splita pronašli misterioznu sobu prepunu trofeja

Komentara 19

DO
dodotatino
09:08 30.10.2015.

Ozrene, krivo postavljaš teze. Ne kupuje Dinamo jeftino od drugih nego drugi prodaju jeftino Dinamu jer su nesposobni. I da neće novci od Roga pobjeć Splitu kao recimo što je nestao od transfera Anasa iz, ops. znaju svi kojeg kluba.

ZO
zoom
10:53 30.10.2015.

dinamo ima mamića koji je najbolji manager u regiji i to je činjenica...kao što je činjenica da je ova fantastična mlada ekipa koja je sad u čileu mlada momčad dinama...i ako budu pametni i ostanu još 2-3 godine u dinamu, 90% njih postat će vrhunski nogometaši koji će se razviti kroz dinamo pa će zaraditi i dinamo, a oni sami postat će vrhunski igrači koji će igrati za A selekciju

Avatar zagorac2
zagorac2
10:56 30.10.2015.

sposobnog mamica za ministra gospodarstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije