OSMINA FINALA

Teško Pellegriniju, radna mu je knjižica u Messijevim rukama

Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL
18.03.2015.
u 15:16

Juventus će u Dortmundu će biti bez mozga svoje momčadi, Pirlo se nije oporavio.

Marco Reus oduševio je svog trenera, navijače Borussije, pa i svekoliku javnost odlukom da ne ode iz kluba iako bi ga rado svi europski nogometni velikani. Odlučio je ostati u Dortmundu i danas bi trebao biti glavna karika te momčadi u potjeri za Juventusom i zaostatkom iz prve utakmice (1:2).

Buffon je najslabija karika

Upravo je Reus svojim pogotkom u Torinu Borussiji omogućio dobar rezultat za uzvrat, žuto-crnima dovoljno je 1:0. Na ruku Borussiji ide i činjenica da se Andrea Pirlo ipak nije uspio oporaviti od ozljede koju je dobio u tom prvom susretu, a Juve s njim i bez njega nije isti, iako je i bez njega uspio u prvom susretu zabiti pobjednički gol (Morata). Zanimljivo, legenda njemačkog nogometa Jürgen Kohler, koji je igrao za Borussiju i Juventus, tvrdi da će Borussia proći. Kao minus torinske momčadi nije naveo Pirla nego – Buffona.

– On je bio vrhunski vratar, ali nije više na nekadašnjoj razini, dosta griješi i Borussijina je šansa. Cijela je obrana Talijana ranjiva – veli Kohler koji drži da će na kraju biti 3:1 za njemačku momčad.

No Talijani znaju kako čuvati rezultat, Pogba iz drugog plana, pa Vidal i naprijed Tevez i Morata uvijek mogu zabiti i Kohler ne bi trebao biti tako siguran.

Još manje u svoje radno mjesto treba biti siguran Manuel Pellegrini na klupi Manchester Cityja. Iako Čileanac još drži da će ostati menadžer pa već navodno planira riješiti se Edina Džeke koji je u ligi u 19 utakmica zabio samo četiri gola, morao bi više misliti o svom poslu. Još je gora spoznaja da mu radno mjesto ovisi o Messiju, Neymaru i Suarezu.

Pa i PSG je izbacio Chelsea

Messiju je opet sjajno krenulo, u zadnje dvije utakmice zabio je pet golova. Mogao je nokautirati City u prvoj utakmici, no nije zabio iz jedanaesterca u posljednjoj minuti za 3:1. Stoga se u Cityju još nadaju.

– Malo je ljudi mislilo da PSG može izbaciti Chelsea pa se to dogodilo. Svi misle da će Barcelona proći, ali mi sad nismo pod pritiskom. Tako smo rasterećeni dobro igrali prošle godine s Barcom u drugom susretu – kazao je Cityjev David Silva.

Uzalud im što su igrali dobro kad je Barcelona prošla.

– U ovakvim velikim utakmicama, a igramo protiv najbolje momčadi svijeta, sve se može okrenuti – dodao je Pablo Zabaleta.

>>Rakitić sjajno dirigira igrom Barce, a Messi je na višoj razini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije