čekao se okidač

Tudor, Brbić i Vučević kao rogovi u vreći

30.04.2013., Split - U Bijelon salonu na Poljudu predstavljen je novi trener Hajduka Igor Tudor koji je objavio da ce mu pomocnici biti Hari Vukas, Jurica Vucko, Tinci Gabric i Boris Peyrek. Igor Tudor i predsjednik Hajduka Marin Brbic. Photo: Ivo Cagalj/
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
06.02.2015.
u 10:00

Tudor se odlučio na odlazak u iznimno delikatnom trenutku za Hajduk, tri dana uoči gostovanja u Rijeci. Nema većeg udarca, posebno jer je znao da je društvo s kata nespremno

Odlazak Igora Tudor Hajdukove čelnike dočekao je nespremne. Nevjerojatno je da nisu znali da je treneru već odavno prekipjelo i da je bio potreban samo okidač. Što se dogodilo kada je Tudor ostao bez Nikole Žižića, čiji je dolazak iz slovenske Krke bio dogovoren. Taj stoper trebao mu je za obrambenu formaciju jer su Mario Maloča i Goran Milović na izlaznim vratima. Međutim, posao je stopirao Nadzorni odbor, Žižić se već spakirao, ali iskrsnula je odšteta od 15 tisuća eura koju Hajduk nije želio platiti.

Taj okidač samo je završetak priče u kojoj su se mjesecima sve netrpeljivosti između Tudora i vodstva kluba spremale pod tepih. I sada je sve to došlo na naplatu. Nije tajna da se Tudor u nekoliko navrata verbalno sukobio s predsjednikom Marinom Brbićem i da ga trener nikada nije doživljavao kao ravnopravnog partnera u nogometnim razgovorima. Nije tajna ni da Tudor i Goran Vučević nisu na istoj valnoj dužini. Bilo je u njihovim odnosima i lupanja vratima (neostvareni transfer Mate Jajala), a rijetko tko ih je vidio da zajedno sjede za stolom. Njihova komunikacija je bila na razini pristojnosti, odnosno profesionalnog odnosa sportskog direktora i kluba. No s obzirom na stanje kluba, možda i najjadnije u povijesti, barem što se tiče financija, taj je odnos u najmanju ruku morao biti prijateljski. Međutim, između Tudora i Vučevića "puklo" je u poslovnim odnosima. Poznato je da je Tudoru, još u vrijeme kada nisu zajedno bili u Hajduku, Vučević iznajmio restoran Stellon na Bačvicama, ali ostali su neriješeni financijski repovi. Usto Tudor nije bio Vučevićev izbor, on ga je zatekao kada je postao sportski direktor.

Tudor se odlučio na odlazak u iznimno delikatnom trenutku za Hajduk, tri dana uoči gostovanja u Rijeci. Nema većeg udarca, posebno jer je znao da je društvo s kata nespremno i da nema rezervnu varijantu u slučaju njegova otkaza. Nije korektno s njegove strane što se odlučio na takav potez, morao je misliti na Hajduk, koji ga je prigrlio kao mladog trenera, koji ga je lansirao kao igrača. Na kraju će ceh platiti klub, nema veze tko sjedi na čelu. Danas su tu Marin Brbić i Goran Vučević, jučer su bili neki drugi ljudi, sutra će doći neki novi...

Tudorov odlazak veliki je potres, ali nije najveći. Hajduk ulazi u proljetni dio sezone u kojem se mora izboriti za igranje u Europi, zaposlenici kluba su na minimalcu, novca ima još za mjesec-dva. Već dugo u Poljudu žive na rubu provalije... 

>> Tudor je otišao jer Hajduk nije želio platiti 15 tisuća eura za Žižića

>> Oglasio se Hajduk: Pred Tudora nikada nismo postavljali nerealne ciljeve

Komentara 5

MA
MagnusJohnson
12:32 06.02.2015.

Zašto se netko čudi što Brbljić i njegov Nadzorni odbor ne žele platiti 15 tisuća eura za običan transfer.....odavno je poznato, svaka zarada, koliko mala bila od transfera ide na račune Andabake čiji je Brbljić agent i onih koji su posuđivali novac ajduku kad mu je trebalo, kamata je tu golema. A u priču su uključeni i istaknutiji članovi huliganske organizacije Torcida. Svi zajedno kamatare hajduk dok Baldasar i komunisti na vlasti to samo mirno promatraju.

MN
Marijan Nikic-Pejic
11:51 06.02.2015.

Ako Hajdukova uprava nije u stanju primaknuti 15.000 eura, onda se treba pokupiti. Uostalom ovu upravu postavila je ulica oprostite tzv, torcidda, pa i ne cudi kakva besparica vlada.Ipak mislim, dapace uvjeren sam, da iz uprave svi svaki mjesec redovnoo kasiraju svoja primanja. I tako nam Hajduk tone sve dublje i dublje. Kraj se vec nazire. Ako ovako potraje, nece imati solada za isplate, te ce morati staviti kljuc u bravu i preseliti se u cetvrtu ligu.

TO
Tonny96
13:26 06.02.2015.

Tudor je bio jedini normalan među njima a svi ostali su govna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije