HRVATSKI PROTIVNICI

Tursku, Ukrajinu i Island smo izbacivali u dodatnim kvalifikacijama, a s Finskom nismo nikada igrali

Hrvatska - Island
Sanjin Strukic/Pixsell
25.07.2015.
u 21:07

Island, hit kvalifikacija za Euro 2016., trenutačno je 23. selekcija na svjetskoj rang-listi, Ukrajina je 27., Turska (pod vodstvom iskusnoga Fatiha Terima) tek 48., a Finska na 90. mjestu.

Hrvatska reprezentacija izbjegla je kvalifikacijama za SP 2018. najbliže susjede i bivše svjetske prvake (Francuska, Italija), ali opet nije dobila laganu skupinu.

Vatreni će se sudariti s trojicom suparnika s kojima se tukla u dodatnim kvalifikacijama i u svima bila uspješna. Dakle, Ukrajince smo eliminirali u doigravanju za SP 1998. (2:0, 1:1), potom smo Turke izbacili u dva izlučna sraza sa Euro 2012. (3:0, 0:0), dok je Island bio preskočen u play offu za plasman na SP u Brazil (0:0, 2:0). To je bilo remek-djelo izbornika Nike Kovača, koji će se sada ponovno tući s iskusnim Šveđaninom Larsom Lagerbäckom.

Finska je jedina reprezentacija s kojom se Hrvatska nikada nije susrela. Island, hit kvalifikacija za Euro 2016., trenutačno je 23. selekcija na svjetskoj rang-listi, Ukrajina je 27., Turska (pod vodstvom iskusnoga Fatiha Terima) tek 48., a Finska na 90. mjestu.

Žuti protiv Njemačke

Vrlo jaka konkurencija je u skupini A u kojoj će se za prva dva mjesta tući Nizozemska, Francuska i Švedska, dok će iz skupine G u dodatne kvalifikacije vjerojatno ići jedan bivši svjetski prvak - Italija ili Španjolska.

Bosna i Hercegovina je u skupini s Belgijom, Grčkom, Estonijom i Ciprom, Slovenci imaju tešku skupinu s Englezima, Slovacima, Škotima, Litavcima i Maltežanima. Prosinečki s Azerbajdžanom igra protiv Njemačke, Češke, Sjeverne Irske, Norveške i San Marina.

Iz Europe ide 14 reprezentacija

Iz Europe na SP 2018. u Rusiju plasirat će se 14 reprezentacija. Domaćin izravno, kao i devet pobjednika kvalifikacijskih skupina, dok će osam najboljih drugoplasiranih dati još četiri sudionika kroz dodatne kvalifikacije, u studenome 2017. godine. U kvalifikacijama sudjeluje i aktualni svjetski prvak Njemačka.

>> Kovač: Skupina je teška, neugodna i bez slabog protivnika

>> Hrvatska doznala protivnike! Igramo protiv Finske, Turske, Ukrajine i Islanda

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije