OPREZ

Vratar Seville: Rijeka je hrabra momčad, bit će nam teško

Beto
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.12.2014.
u 15:30

- Rijeka nas je skoro pobijedila i to je iznenađenje samo za one koji ondje nisu nikada igrali - rekao je Beto.

Vratar Seville, 32-godišnji António Alberto Bastos Pimparel, poznatiji kao Beto, zadržavao je loptu, glumio ozljedu pa zbog krađe vremena dobio žuti karton. No njegova ekipa zadržala je prednost nad Rayo Vallecanom od 1-0 iz osme minute, te uzdignutih ruku napustila Vallecas, jugoistočnu četvrt Madrida.

Portugalski čuvar mreže sada je usredotočen na Rijeku s kojom Sevilla u četvrtak igra ključnu utakmicu za prolazak skupine. Kantrida mu nije ostala u lijepom sjećanju.

„To je teren gotovo neosvojiv za goste. Rijeka nas je skoro pobijedila i to je iznenađenje samo za one koji ondje nisu nikada igrali“, rekao nam je ispred stadiona u Vallecasu.

Rijeka i Sevilla odigrale su 2-2 na Kantridi, a izjednačujući gol za Španjolce postigao je glavom defenzivni vezni Stéphane Mbia u 91.minuti.

„Rijeka je hrabra momčad s karakterom i u četvrtak očekujem tešku utakmicu“, napominje.

Feyenoord ima 9 bodova, Sevilla 8, Rijeka 7, a Standard 4.

„Ta utakmica je izuzetno važna za obje ekipe jer odlučuje o prolasku u idući krug“, kaže.

Najbolji strijelac hrvatske lige, Andrej Kramarić, zabio mu je gol iz jedanaesterca u 53.minuti prve utakmice.

„Znam koliko je opasan, pokazao je da je vješt napadač. Nadam se da će mi suigrači pomoći zaustaviti ga“, kaže vratar koji se iskazao lani protiv Benfice u finalu Europske lige, odlučenom izvođenjem kaznenih udaraca.

Sada je ponovno pod pritiskom jer mu 1. siječnja istječe ugovor, a klub mu još uvijek nije dao ponudu. Trener Unai Emery ranije je rekao: „On zna da radi sebe samog mora odigrati impresivnu sezonu“.

Za dva tjedna moći će pregovarati s drugim klubovima ukoliko ga Sevilla ne odluči zadržati. Imao je nekoliko ponuda tijekom Svjetskog prvenstva na kojemu je nastupio za Portugal, no nadao se da će s klubom s juga Španjolske produžiti suradnju.

„Sada sam koncentriran samo na Rijeku“, poručuje. Poraz 2-0 od Feyenoorda u Rotterdamu unio je nemir u ekipu, no posljednje dvije pobjede u prvenstvu unijele su optimizam. Sevilla u prvenstvu zauzima četvrtu poziciju s 29 bodova, sedam manje od vodećeg Real Madrida. Kolumbijac Bacca, strijelac pogotka u Vallecasu, postigao je ukupno 10 golova te se na ljestvici strijelaca nalazi na četvrtom mjestu iza Cristiana Ronalda, Messija i Neymara.

>> Rijekin tjedan istine: Heroji ili...

>> 'Sve je otvoreno. Svi znaju što je Sevilla, ali sada i Rijeka nešto znači'

Komentara 1

MA
Markoc
19:34 08.12.2014.

Bilo bi ljepo da jedan Hrvatski klub prođe. Ajmo Rijeka uz tebe smo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije