OTKRIVEN RAZLOG

Evo zašto je pozelenjela voda u olimpijskom bazenu!

Rio bazen
Foto: Reuters
1/6
10.08.2016.
u 18:00

– Voda je zelena zbog širenja algi. To se dogodilo zbog vrućine i nedostatka vjetra – rekao je glasnogovornik Olimpijskih igara u Riju Mario Andrad. Dodao je i da su napravljeni testovi te da voda nije opasna za natjecatelje

Otkriven je razlog zašto je voda u olimpijskom bazenu u Rio de Janeiru poprimila zelenu boju. Krive su alge.

– Voda je zelena zbog širenja algi. To se dogodilo zbog vrućine i nedostatka vjetra – rekao je glasnogovornik Olimpijskih igara u Riju Mario Andrad. Dodao je i da su napravljeni testovi te da voda nije opasna za natjecatelje.

Voda za skakače u ponedjeljak je bila plava, no preko noći je promijenila boju u zelenu. Zanimljivo da je boja vode u susjednom bazenu ostala plava.

>> Otkriveno što znače crveni krugovi na tijelu Michaela Phelpsa!

Komentara 7

DU
Deleted user
20:05 10.08.2016.

Stede na kloru....

DU
Deleted user
22:14 10.08.2016.

Popišao se Hulk u bazen

DU
Deleted user
08:26 11.08.2016.

Dobro im jutro biserima. Svaki klinac u našem kvartu znao je zašto je voda na lokalnom bazenu bila ista takva zelena nakon što bazen nisu čistili 3 tjedna krajem 8. mj. kad je dolazio kraj sezone kupanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije