Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepa gesta

Zlatni olimpijac Josip Glasnović darivao male nogometaše

Josip Glasnović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
09.08.2016.
u 22:05

U Riju već 50-ak godina djeluje nogometni klub Vila Croacia, klub koji je 60-ih godina prošloga stoljeća osnovao hrvatski misionar kako bi dječake barem malo sačuvao od loših utjecaja života u faveli

Veliko veselje, pljesak i dječji iskreni smijeh odzvanjali su Hrvatskom kućom u Rio de Janeiru nakon što je na prigodnoj svečanosti 'zlatni' olimpijac Josip Glasnović uručio malim nogometašima klub Vila Croacia komplet dresova, nekoliko lopti, ali i poklon lopte s potpisima svih hrvatskih nogometnih reprezentativaca.

Naime, u Riju već 50-ak godina djeluje nogometni klub Vila Croacia, klub koji je 60-ih godina prošloga stoljeća osnovao hrvatski misionar kako bi dječake barem malo sačuvao od loših utjecaja života u faveli. I uspio je. Danas je to klub u kojem trenira više od 120 dječaka u prepoznatljivim dresovima s crveno-bijelim kvadratićima, u četiri starosne kategorije.

Nakon saznanja o postojanju takvoga kluba u faveli Senador Camara, Zona Deste, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) organizirao i u Rio de Janeiro poslao komplet dresova i lopti. Turističke zajednice Zagreba i Dubrovnika dječacima su uručile svoje darove, majice i sitnice, kako bi, njih 23 koliko ih je došlo do središta Rija, što dulje pamtili susret u Hrvatskoj kući HOO-a.  

Predsjednik kluba Geraldo Sergio Raymundo toplim se i vrlo emotivnim riječima zahvalio svima, a posebno se zaželio fotografirati s Josipom Glasnovićem i Janicom Kostelić, pomoćnicom ministra sporta. Janica i Josip su nakon kratke svečanosti strpljivo davali autograme i fotografirali se gotovo sa svakim klincem iz nogometnoga kluba. 

Zanimljivo, dječaci su ušavši u Hrvatsku kuću pozdravili na hrvatskom jeziku. Njeguju osnove hrvatskoga jezika, a vodeći ljudi kluba na svojim mobitelima imaju izravni prijevod pojedinih hrvatskih rečenica i fraza.

Majka današnjih čelnika kluba, Geralda i Dioga Raymunda je sama, na osnovu fotografije napravila hrvatsku zastavu, koju s ponosom pokazivala i posebno čuvala. Ipak, od HOO-a su dobili i originalnu hrvatsku zastavu.

Komentara 2

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:39 09.08.2016.

BATEPTOBEP91 - šteta što prije nego nešto napišeš, malo promisliš.... Taj domoljubni sin, kako kažeš, je itekako htio u sportski dio vojske ali ga oni nisu primili, upravo zbog tog oka.... dok su uredno primili vremešnu bivšu pomoćnicu ministra Kotromanovića, Višnju Tafru i zaposlili je samo na jedan dan da bi mogla ući u sustav. Danas brine o sektoru nekretnina.... marljivo.... Njezin vid s obzirom na godine, teško da je bolji od Glasnovićeva.... To ne smeta nikome jer je to očigledno opće prihvaćeno ponašanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije