FILMSKO PRIVOĐENJE Nakon što je Vlatka Pokos prijavila supruga za nasilje, Josip Radeljak odveden na obavijesni razgovor

Policija privela Dikana usred ispijanja kave u Bogovićevoj

sce_dikan_privo.jpg
import
27.05.2007.
u 00:47

Dan nakon što je Vlatka Pokos prijavila supruga Josipa Radeljaka zbog fizičkog obračuna, usred subotnje špice u Bogovićevoj se ulici dogodila prava drama, koja je završila privođenjem Dikana u I. policijsku postavu.

Za Dikanom je još jučer raspisana potraga kako bi se čula i njegova strana priče, a policija ga je neuspješna tražila na adresi na Cvjetnom trgu. Iako se očekivalo da će policajci i danas “poljubiti vrata”, Dikan je umjesto da “netragom nestane”, zakuhao priču u filmskom stilu krenuvši u šetnju špicom.

Subotnji ručak
U društvu kćeri Lane, sina Lea i njegove prijateljice Dunje te Tereze Begović, Enine majke, namjeravao je s obitelji otići na ručak. Preplanuli Radeljak u ružičastoj košulji, naoružan smiješkom od uha do uha, tijekom šetnje špicom pozdravljao se s prijateljima i znancima kao da se ništa nije dogodilo.

No, tijekom njegove šetnje dva su policajca krenula u još jedan pokušaj privođenja poduzetnika na obavijesni razgovor. Ne našavši Dikana u stanu, nastavili su put Bogovićeve, gdje su nešto prije 15 sati locirali Dikana na terasi Bulldoga. U društvu Slavena Letice i direktora Školske knjige Ante Žužula ispijao je piće i ležerno razgovarao.

Obitelj na odstojanju
Za to su se vrijeme članovi njegove obitelji odmaknuli na “sigurnu udaljenost”. Policajci su od Radeljaka zatražili osobnu iskaznicu, no on ju je odbio izvaditi. Tada su mu policajci priopćili da je za njim raspisana tjeralica zbog nasilničkog ponašanja u obitelji te objasnili da je dužan s njima poći na obavijesni razgovor u I. policijsku postaju. Uto je Slaven Letica stao u Dikanovu obranu.

– Kakav je to način tako hapsiti čovjeka?! Imate li nalog za to? – negodovao je Letica.
Policajci su mu na to odgovorili kako nalog ne moraju pokazivati jer je MUP ionako za Dikanom raspisao tjeralicu te su Radeljaka pozvali da uđe u kafić Bulldog kako bi kontaktirao svoga odvjetnika.

Dikan ih je ovaj put poslušao te je desetak minuta telefonirao u Bulldogu, nakon čega je mirno, pognute glave, slijedio policajce prema službenom autu koji je bio parkiran u Ilici.
Policajci su ga odvezli na obavijesni razgovor u I. policijsku postaju, gdje je više od dva sata proveo  na ispitivanju. Izašavši iz policijske postaje u pratnji odvjetnika, drhtava glasa, gotovo na rubu plača, obratio se novinarima.

– Došli su me uhapsiti da bi napravili spektakl jer je nalog za moje uhićenje došao svisoka – uzrujano je kazao Radeljak ne želeći otkriti na koga od političara sumnja da je naredio njegovo privođenje.

Dodao je da je njegov odvjetnik kontaktirao policiju objasnivši da će Radeljak doći u postaju u ponedjeljak kako bi dao iskaz o svađi sa suprugom Vlatkom Pokos.

Želite prijaviti greške?