pozivaju na izbore

'U ime obitelji': Ne dopustite da 'duhovi' odlučuju o našoj zemlji

u ime obitelji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.12.2014.
u 17:22

Građanska inicijativa 'U ime obitelji' poslala je priopćenje kojim poziva građane da izađu na izbore te potaknu na isto svoje bližnje, jer 'svaki glas je važan'

Građanska inicijativa 'U ime obitelji' poslala je priopćenje kojim poziva građane da izađu na izbore te potaknu na isto svoje bližnje, jer 'svaki glas je važan'.

- Svaki glas je važan jer je bit demokracije sudjelovanje što većeg broja građana u demokratskim procesima. Zadnje prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma za pravedniji izborni sustav pokazalo je da u Hrvatskoj, na žalost, dio medija i interesnih skupina na razne načine obeshrabruje nas, obične građane, da u što većem broju budemo aktivni sudionici i važni čimbenici našeg društva. Također, kao što znate, ministar Bauk je prije nekoliko dana smanjio broj birača u Hrvatskoj s 4 milijuna na 3 750 000. Kako je Državni zavod za statistiku potvrdio da u RH prebiva manje od 3,5 milijuna punoljetnih osoba, to znači da i dalje imamo oko 250 000 Baukovih birača duhova. Nemojmo dopustiti da „duhovi“ odlučuju o našoj zemlji! Zato je Vaš glas izuzetno važan! Pozivamo vas da se informirate i u slobodi odaberete najboljeg od ponuđenih kandidata. Nemojte se obeshrabriti jer među kandidatima nema idealnog – nužno je odabrati najboljeg od kandidiranih misleći na dobro Hrvatske! Kao pomoć u Vašem promišljanju tko od kandidata može donijeti potrebne demokratske promjene našem društvu i konačno, kojem kandidatu dati svoj glas, želimo Vas podsjetiti da je aktualni predsjednik Ivo Josipović zlorabio svoju predsjedničku funkciju te je suprotno Ustavu Republike Hrvatske i preporukama Venecijanske komisije zauzeo jednu od strana na prvom građanskom referendumu u RH aktivno agitirajući protiv građanske, referendumske inicijative.

Na sam dan referenduma, 1. 12. 2013. godine, pojavio se na naslovnici dnevnih novina s riječima: “Ja ću glasati protiv, a vi?” Također, g. Josipović je prije godinu dana podržavao (neuspjeli) prijedlog Kukuriku kolacije da se promijeni Ustav RH. Cilj tih promjena, među ostalim, bio je praktično onemogućavanje građanskih referenduma i sprječavanje izručenja g. Perkovića i g. Mustača, optuženih za političko ubojstvo Stjepana Đurekovića. Nadalje, unatoč javnom apelu Udruge „U ime obitelji“, g. Josipović nije poduzeo ništa da se zaustavi stravičan prijedlog Zakona o referendumu kojim Kukuriku koalicija građanima želi onemogućiti prikupljanje potpisa za referendum na javnim lokacijama te ih ograničiti da svoj potpis mogu dati samo pred državnim službenicima u 300-tinjak ureda državne uprave za vrijeme njihovog radnog vremena, ograničavajući tako slobodu građanskog izjašnjavanja. Na kraju, g. Josipović unatoč javnim pozivima i svojim ustavnim ovlastima nije potaknuo državne institucije da odrede stvarni broj birača u RH i tako spriječe moguće manipuliranje brojem birača. Zbog svega navedenog, pozivamo Vas da u nedjelju 28. 12. svakako izađete na izbore i date svoj glas onom kandidatu za kojeg procjenjujete da će se istinski zalagati za demokratske promjene u našem društvu i najbolje zastupati interese svih građana RH u zemlji i inozemstvu, navode iz građanske inicijative 'U ime obitelji'.

>>'Izgradimo hrvatsku domovinu kao mjesto pomirenja, suživota i tolerancije'

>>Inicijativa 'U ime obitelji' od Sabora traži pokretanje pitanja povjerenje Arsenu Bauku

Komentara 14

QQ
qqriqrac
17:37 23.12.2014.

Naravno dragi UIO. Vi ste novo svjetlo i snaga našeg društva.

A9
AAA-999
20:24 23.12.2014.

Svi na izbore! Svi za Hrvatsku! Svi protiv "regiona"!

VE
verakruz
21:00 23.12.2014.

Pozdravljam priopćenje UIO i sa radošću sam ga pročitao. Međutim meni osobno ne trebaju nikakva priopćenja da bih izašao na izbore i glasovao! Moj glas ide Kolindi, a protiv ovog zla koje nas trese zadnjih godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije