Opet je osmislila novu divotu Karin Mimica-Ignatoski, dobra duša Kluba Gastronaut (pokrenut 1999.) i projekta “100 vodećih hrvatskih restorana” (pokrenut 1995.). Autorica desetak gastroknjiga, među ostalim, i članica je Orde de Sant Fortunato, njegov “konjanik vitez za obranu dobrog i lijepog”. Sa željom da se unaprijedi kakvoća u ugostiteljstvu i da se razmišlja manje dugoročno, Karin godinama ustrajno i samozatajno spaja proizvođače namirnica, restoratere, zaljubljenike i promotore dobroga stola, bivajući i svojevrsnim selektorom ne onoga što je navodno svjetski trend, nego onoga što proširuje i plemenjuje vidike i – praktično.
Nije lako okupiti na nekom projektu i više od stotinu ljudi, posebice pomno odabranih, osim kada su i teme takve, inspirativne za kreativnost poput Karininih tematskih druženja po cijeloj zemlji posvećenih i: gastronomskim resursima otoka Raba, povijesti prehrane Karlovačke županije, janjetini, prepelicama i prepeličjim jajima, palamidi, kulenu, morskoj divljači, zadržanoj tradiciji u gastronomiji Podravine, mesu iz lodrice, hobotnici, mariniranoj ribi, starim receptima i starim pasminama, blagodatima dna mora, autohtonim puntarskim jelima i maslini, antičkoj kuhinji, cetinskim specijalitetima, žabama, plodovima karlovačkih šuma, vrganjima, maslini i moru, delicijama od samonikloga istarskog bilja, inovacijama u gastronomiji Kvarnera, velom obedu bratovština, kupu kuhara, paškome siru, skuti i janjetini, mandarinkama, neretvanskoj kuhinji, srednjovjekovnoj večeri krčkih knezova Frankopana, ružmarinu, šparogama, domaćim varaždinskim jelima, plemićkoj lovačkoj kuhinji, putu masline Mediteranom, proizvodima kolinja ozaljskoga kraja, banijskoj kuhinji, medu, specijalitetima iz lastovskog podmorja, kadulji... Uvijek s osobitom pažnjom usklađivanju vina s jelima te servisu i praktičnoj primjeni namirnice...
Najnoviji je njezin projekt “Carske večere Franje Josipa”, Šetnja gastronomijom 19. stoljeća u lokalima Opatije i Voloskog: carska zakuska s jastogom bellevue, dimljenim lososom i blinjima s kavijarom, salata od sipe i dinje, koktel od škampa i kozica, krem-juha od rakova i riba na bečki, galantina od kopuna, carski sorbet, tuna s krunom i potpuri od kolačića...