PREVIŠE OZLJEDA

Izbornik se svako jutro budi u strahu

Željko Babić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
07.01.2016.
u 17:37

Željko Babić planirao je da igrači igraju međusobno dvije utakmice, no od druge je morao odustati zbog manjka zdravih igrača.

Željko Babić, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, svaki dan budi  se strahujući da se netko od igrača ne ozlijedi. Nikad do sada u povijesti priprema za veliko natjecanje nije bilo tako mnogo ozlijeđenih rukometaša. Doduše, većinom su to ozljede koje će biti sanirane do prve utakmice Europskog prvenstva u Poljskoj, 15. siječnja s Bjelorusijom, no ponekad te sitne ozljede preko noći postanu krupne. I baš zato izbornik Babić ne forsira igrače koji nisu potpuno spremni. Tko god ima kakvih teškoća, trenira po posebnom programu.

Vanjska linija ozlijeđena

Željko Babić planirao je da igrači igraju međusobno dvije utakmice, no od druge je morao odustati zbog manjka zdravih igrača. Od dvadeset igrača koji su trenutačno na pripremama u Ivanić-Gradu, po posebnom programu rade Ivan Slišković (rame), Marino Marić (prepone), Igor Karačić (koljeno), Marko Kopljar (koljeno) i Domagoj Duvnjak (zglob). Kada se tome doda da su teškoća s ozljedama donedavno imali Filip Ivić, Marko Mamić i Luka Šebetić, onda slika reprezentacije nije nimalo blistava. Zbog ozljeda su već otpali Domagoj Pavlović (leđa) i Mario Vuglač (rame).

A do odlaska u Poljsku Hrvatskoj još predstoje dvije utakmice sa Slovenijom. Prva u petak u Ivanić-Gradu, a druga dan kasnije u Kopru. A dvije nove utkamice znače i mogućnost novih ozljeda, a to bi bilo gotovo pogubno. Već sada od prve sedmorke ne treniraju punom snagom čak četvorica igrača – Duvnjak (lijevi vanjski), Karačić (srednji vanjski), Kopljar (desni vanjski) i Marić (kružni napadač). Dakle, cijela prva vanjska postava nije sto posto u treningu. A ne tako davno imali smo najbolju vanjsku liniju na svijetu – Lackovića, Balića i Metličića.

– Bolju vanjsku liniju u životu nisam vidio, a gledao sam na tisuće utakmica klubova i reprezentacija – rekao je Bengt Johannson, legendardni švedski izbornik.

S tom vanjskom linijom Hrvatska je osvojila svjetsko i olimpijsko zlato i još dva svjetska srebra i jedno europsko srebro. Sada nam se te medalje čine tako dalekima... Slovenija dolazi nakon što je odigrala dvije prijateljske utakmice s Makedonijom, u kojima nije bilo pobjednika – 28:28 bilo je u Krškom, a 23:23 u Celju.

– Imamo velikih problema na mjestu lijevog vanjskog pucača, što i nije velika novost. Tako je bilo na nekoliko posljednjih velikih natjecanja.  Igrati s trojicom niskih igrača u vanjskoj liniji je samoubojstvo. Moram pronaći raspoloženog igrača za to mjesto – rekao je Veselin Vujović, izbornik Slovenije.

Slovenci se još nisu priviknuli

Jure Dolenec, igrač francuskog Montpelliera, dometnuo je:

– Napredujemo u obrani, dok nam napad malo šepa. Nismo se još priviknuli na sustav igre Veselina Vujovića pa zbog pogrešaka često loptu gubimo u napadu. Bilo bi lijepo otići na EP s dvije pobjede nad Hrvatskom – zaključio je Dolenec.

I jedne i druge zabrinjava to što moraju iz Ivanić-Grada putovati u Kopar.

No, Kopar je određen za domaćina utakmice jer se očekivalo da će se Hrvatska pripremati u obližnjem Umagu.

Hrvatski rukometaši jučer su se u dvorani Žeravinec družili s građanima i djecom iz rukometnih klubova Ivanić-Grada. Babić je imao otvoreni trening, a nakon treninga djeca su se družila s reprezentativcima. Sve prisutne pozdravio je Javor Bojan Leš, negdašnji rukometaš i gradonačelnik Ivanić-Grada.

>> Dečko koji obećava baš ostao bez sreće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije