POčinje liga prvaka

Povećan nagradni fond, ali klubovi ostali bez reklama

\'30.01.2010., Bec, Austrija - Rukometna utakmica Europskog prvenstva, polufinalni susret izmedju Islanda i Francuske.Nikola Karabatic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
22.09.2010.
u 08:00

Pobjednik Lige prvaka zaradit će ove sezone 440.000 eura, što je smiješno u odnosu na nogomet.

Utakmicama u skupini D između Sankt Peterburga i Bosne, te Ciuad Reala i Flensburga počinje nova sezona rukometne Lige prvaka. Sustav natjecanja isti je kao i lani - 24 kluba raspoređena su u četiri skupine. Prva četiri iz svake skupine igrat će u osmini finala. Pobjednici u četvrtfinalu igrat će na završnom turniru u Kölnu. Lanjski finale između Barcelone i Kiela gledalo je nevjerojatnih 28,3 milijuna TV gledatelja.

Zagrebu samo 60.000?

Što se tiče novca, nagradni fond je malo povećan, ali samo za sudionike završnog turnira. Tako će pobjednik dobiti 300.000 eura, a pobijeđeni 250.000 eura. Pobjednik utakmice za treće mjesto bit će nagrađen s 200.000 eura, dok će pobijeđeni kući sa 100.000 eura. Primjerice, pobjednik Lige prvaka dobit će ukupno 440.000 eura.

– To su premale zarade u odnosu na nogomet, u kojemu klub koji uđe u skupinu Lige prvaka za svaku utakmicu dobije po 550.000 eura. Daleko smo mi od nogometa i nikad se tim brojkama nećemo ni približiti – rekao je Bartol Kaleb, direktor RK CO Zagreba.

Europski rukometni savez je ove sezone i oštetio klubove.

– U pet utakmica u skupini ne smijemo koristiti rotirajuće reklame. Možemo u dvorani postaviti samo šest fiksnih reklama. Reklame na parketu ionako su vlasništvo EHF-a. Rotirajuće reklame možemo koristiti tek od osmine finala – rekao je Kaleb.

Zagrebaši bi ulaskom u osminu finala zaradili tek 60.000 eura, a ako se kojim slučajem dogodi da uđu među osam, dobit će još 80.000 eura.

– Tim novcem ne možemo oves ezine pokriti ni troškove putovanja. Moramo ići u rumunjsku Constantu, ruski Sankt Peterburg, španjolski Ciudad Real, njemački Flensburg, a nešto bliže nam je tek Sarajevo – istaknuo je Kaleb.

Reprezentativac više

Kakve su šanse zagrebaša ove sezone? Rekli bismo, sve je isto kao i lani. Ulazak u osminu finala ne bi trebao biti upitan, a zatim sve ovisi o sreći. Za razliku od prošle sezone, zagrebaši ovaj put mogu biti među prve dvije momčadi u skupini. Prvo mjesto rezervirano je za Ciudad Real, a za drugo će se zagrebaši nadmetati s Flensburgom, koji nije tako jak kao lani Hamburg. Kada bi zagrebaši bili među prva dva, suparnici u osmini finala bili bi im kudikamo lakši (Pick Szeged, Aalborg).

Igrački, CO Zagreb ostao je bez Lazarova, Džombe i Špoljarića, a došli su Bogunović, Kopčo, Jakšić, Špiler i Stepanić. Lani je CO Zagreb imao osam, a ove sezone ima devet reprezentativaca.

Favoriti su njemački (Kiel, Hamburg, Löwen) i španjolski (Ciudad Real, Barcelona) klubovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije