Veselin Vujović uoči Kiela:

Duvnjak kaže da smo favoriti? Ma to je njegova pila naopako

Veselin Vujovic
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
16.09.2015.
u 21:20

Direktor kluba Ante Ančić odahnuo – stigao je dopis iz Grada da klub bez plaćanja troškova može igrati u Areni.

Veselin Vujović, trener rukometaša PPD Zagreba, odlično raspoložen dočekuje njemački Kiel (četvrtak, 17. rujna u 19 sati) u prvom kolu skupine A Lige prvaka.

– Prvi put u posljednjih desetak godina možemo reći da dočekujemo Kiel s mišlju da ih možemo pobijediti. Jasno, možemo i izgubiti jer je Kiel još uvijek među prvih pet-šest europskih klubova, s puno većim budžetom od našeg – istaknuo je Vujović.

Lijepo je što nas cijene

Malo mu je zasmetala izjava Domagoja Duvnjaka, hrvatskog reprezentativca koji igra za "zebre".

– On kaže kako smo mi favoriti. Nije to baš tako. To je pila naopako. Realno su šanse 55:45 za njih – istaknuo je Vujović.

Trener "plinara" potom je govorio o igračima koji su ove sezone došli u klub.

– Oni još nemaju status pojačanja. Za sada su oni samo novi igrači u klubu. Tek nakon tri-četiri kola u Ligi prvaka moći ću reći hoće li netko od njih doista biti pojačanje – kaže Vujović.

S Kielom ste već igrali ove sezone, na turniru u Njemačkoj?

– Bili smo ravnopravni do 57. minute, a onda smo napravili nekoliko pogrešaka i izgubili smo. Dobro je da smo izgubili jer ih dvaput zaredom ne bismo mogli pobijediti. U toj utakmici njihov trener Gislasson bio je stalno na nogama i nisu igrali kao da je prijateljska utakmica. Čitajući njihove izjave po njemačkim medijima, vidi se da nas cijene, a to je lijepo – rekao je Vujović.

Imate li prvu sedmorku za Kiel?

– Nikad nemam prvu sedmorku. Kod mene igra svih 16 igrača i nitko nije siguran da će početi utakmicu. Ima jedna zgodna priča kada smo putovali za Brest. U avionu gledam Šandrka, 2,10 metara visokog igrača koji je jedva stao u sjedalicu. Muči se, nije mu lako, a treba izdržati dva sata leta. U tom trenutku Filip Ivić nudi mu svoje mjesto jer je bio sam u redu. Mislim si, gle kako je dobar dečko ovaj Ivić i kažem mu da će početi na vratima protiv Meškova bez obzira na to što je u lošijoj formi od Stevanovića koji je trebao početi na vratima – rekao je Vujović.

Upitan Luka Šebetić

Kakav je zdravstveni bilten?

– Igrači koji su se razboljeli u Bjelorusiji nisu još sto posto spremni, ali će biti do četvrtka. Luka Šebetić ima problema sa zglobom, nije trenirao nekoliko dana. Ne bude li mogao igrati, imat ću problem na mjestu desnog vanjskog pucača. Tu će mi ostati samo Luka Stepančić – istaknuo je Vujović.

Ali Stepančić je u dobroj formi?

– Istina. Samo da puno ne oscilira. Meni ništa ne znači ako na jednoj utakmici postigne dva pogotka, a na drugoj devet. Više bih volio da na svakoj postigne barem po šest – rekao je Vujović.

Dakle, Luka u četvrtak zabija šest pogodaka...

– Ma kako? Jedino da mu dam da puca sedmerce. Šalim se. Dobar je Luka – rekao je Vujović.

Hoćete li i nakon utakmice imati ovakav osmijeh na licu?

– Nadam se. To bi značilo da smo pobijedili. Ma samo da Arena bude puna, treba nam osmi igrač – zaključio je Vujović.

>> Nakon samo dva mjeseca rada 
s Vujovićem htio otići iz kluba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije