Hrvatska rukometna reprezentacija danas u 8.30 sati putuje na Europsko prvenstvo u Švicarsku

Rukometaši: Jaki smo usprkos teškoćama

spo-02-txt.jpg
import
24.01.2006.
u 17:36

KARLOVAC - Hrvatski rukometaši danas ujutro (8.30 sati) putuju u Švicarsku gdje u četvrtak počinje Europsko prvenstvo. Izbornik Lino Červar uoči puta nije baš miran. Naime, za vrijeme priprema ozlijedili su se ključni igrači - Blaženko Lacković, Petar Metličić i Mirza Džomba.

- Nažalost, nemamo toliko kvalitetne igrače koji bi mogli zamijeniti trojicu ozlijeđenih. Opet, drago mi je da Lac, Džomba i Pero imaju veliku volju za igranje. Čak i dodatno treniraju kako bi nadoknadili propuštene treninge - istaknuo je izbornik Červar.

Zbog brojnih ozljeda Červar je naknadno pozvao Slavka Golužu. - Uvijek sam pred teškom odlukom kad moram izabrati. Goluža nije bio nimalo ljutit kada sam mu rekao da ne računam na njega u prvom dijelu priprema. Kada sam ga naknadno pozvao, odazvao se bez problema i došao je zajedno s Blažičkom, pun pozitivnog naboja. Došli su nam pomoći i dodatno su nam poboljšali ozračje u momčadi - rekao je Červar. Slavko Goluža nije dvojio nijednog trenutka kada je naknadno bio pozvan.

- Ja sam cijelo vrijeme bio na raspolaganju. Želim se što bolje pripremiti za prvenstvo, bez obzira na to koliko ću igrati - naglasio je Goluža.

Mirza Džomba osjeća se sve bolje. Koljenicu s plastičnim pojačanjem dobio je tek na posljednjem treningu.

- Sve sam uvjereniji da ću igrati u prvoj utakmici, protiv Portugala. Opet, moram biti oprezan. U deset dana igramo osam utakmica, što nije baš normalno. Izgleda da će na tom prvenstvu u prednosti biti one reprezentacije koje imaju bolje pričuve - zaključio je Džomba.

Nekako svi vjeruju da će svi ozlijeđeni biti u postavi za susret s Portugalom. Lino Červar mora računati i na to da bi u susretu s Portugalom mogao igrati i s nekim drugim igračima. U utakmici sa Slovenijom to nije loše izgledalo.

- Nevjerojatno je kako su dečki zapali u depresiju nakon što se Metličić u susretu s Njemačkom ozlijedio. No drugi dan u njima se probudio nekakav inat i onako oslabljeni pobijedili smo jaku Sloveniju. To je putokaz kako se treba boriti kad nam je najteže. I ponovo ću istaknuti da vjerujem ovim dečkima koji su u tri godine igrali u četiri polufinala i u tri finala na velikim natjecanjima. Razočarati nećemo, bez obzira na to u kojem ćemo sastavu igrati - ustvrdio je Červar.


Gledatelji ne mogu na treninge

Ljubitelji rukometa u Karlovcu nisu mogli na djelu vidjeti paklene. Lino Červar odlučio je zatvoriti treninge i u dvoranu ne može baš nitko.
Znatiželjnicima preostaje da se prošetaju do hotela kako bi dobili autogram ili se fotografirali s reprezentativcima. Jedna djevojčica koja je željela imati fotografiju s Mirzom Džombom nije imala sreće. Zakazao je fotoaparat. (dm)

Želite prijaviti greške?