Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi angažman

"Ako se u eteru čuje tišina, znači da sam pala u nesvijest!"

mia kovačić
pixsell
10.09.2010.
u 10:23

– Budim se oko četiri! To je prokletstvo koje me prati godinama jer davno sam rekla da sam presramežljiva da radim na televiziji, a na kraju sam na njoj i završila, kaže Mia Kovačić.

"Dobro jutro! S vama je Mia Kovačić", prolomilo se hrvatskim eterom. I nije u pitanju nikakva greška, za radijskim pultom i mikrofonom nove domaće radijske postaje Totalni FM doista sjedi i radi svestrana Mia (28), televizijska voditeljica i dizajnerica namještaja. Novi posao, novi izazov, ali i nove navike jer jutarnja šihta za djevojku koja je po prirodi večernji tip, sada počinje već u šest sati.

– Budim se oko četiri! To je prokletstvo koje me prati godinama jer davno sam rekla da sam presramežljiva da radim na televiziji, a na kraju sam na njoj i završila. Potom sam si rekla: E, na radiju gdje je u funkciji samo glas, nema šanse!. I, eto, me na radiju i to u zoru! Ali uživam u svakoj sekundi! – kaže Mia.

Svako zlo za neko dobro, pa je tako i Mia otkrila da je između pet i osam ujutro najalertnija. A kako funkcionira kao ‘one man band’ koji odjednom radi sve: od priče i programa do svladavanja kompleksnog mixpulta, u šali kaže:

– Ako se u eteru čuje tišina, znači da sam se onesvijestila!

Treme se već godinama ni na televiziji nije riješila pa je ona i na radiju prisutna, ali zahvaljujući dobroj pripremi na Mijinu je glasu neprepoznatljiva.

– Dva mjeseca idem na vježbe i treniram snimanje programa. Slušala sam sve od BBC Radio1 do Absolute Radija i legendarnog voditelja Ryana Seacresta – radi primjera i ideja. Ali, konačnica je samo naša i najvažnije nam je zadovoljstvo naših slušatelja pa su njihove kritike uvijek dobrodošle kao smjernica za dalje – kaže Mia.

Kako za vrhunskog radijskog DJ-a istraživanja kažu, treba prakse barem sedam godina, uz paralelni rad na televiziji, Mia ima poprilično vremena pred sobom da se dokazuje, a tome pridonose i rad, red i disciplina tipični za Amerikance, a vrijednosti koje je usvojila za nedavnog dvotjednog posjeta toj zemlji sa svojim dečkom Amerikancem Ivorom Vucelićem.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:24 10.09.2010.

pala si ti odavno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije