skupa produkcija

Amerikanci su u Istri tri mjeseca snimali poznati reality show i Hrvatskoj napravili neprocjenjivu reklamu

The Challenge
Foto: Promo
1/4
17.08.2021.
u 08:00

– Ovogodišnji “The Challenge” snimali smo u predivnoj Hrvatskoj i mogu najaviti da će biti najuzbudljivija sezona do sada – kazao je Levin u najavi 37. sezone showa. Produkciju showa u Hrvatskoj radila je producentska kuća Drugi plan, čiji je direktor Nebojša Taraba iznimno zadovoljan suradnjom

Proteklih godina postala je poželjna destinacija stranim televizijskim kućama za snimanje TV serija i reality showova, stoga mnoge nije iznenadila vijest kako je prošlog tjedna na MTV-u emitirana prva epizoda 37. sezone popularnog reality showa “The Challenge”, koja se snimala u protekla tri mjeseca u Istri. MTV je "The Challenge" počeo prikazivati još 1. lipnja 1998., a dosad je emitirano čak 485 epizoda showa u kojem zvijezde raznih reality showova odmjeravaju snage na brojnim izazovima za nagradu od vrtoglavih milijun dolara. U Vrsar su stigla ukupno 34 natjecatelja, među kojima i prošlogodišnji pobjednik CT Tamburello, zatim finalist Fessy Shafaat i drugi veterani ovog showa.

Njima su ove godine pridruženi pobjednici brojnih internacionalnih realty showova poput rumunjske, španjolske ili turske verzije Survivora, britanskog ili nigerijskog Big Brothera, švedskog Paradise hotela i drugih natjecanja širom svijeta. U prvoj epizodi podijeljeni su u 17 parova, a do kraja sezone emitirat će se ukupno 19 epizoda. Nakon početnih izazova u parovima, razdvojit će timove i svi će se boriti za glavnu nagradu. Voditelj “The Challengea” bivši je ekstremni sportaš i vozač BMX bicikala 44-godišnji T. J. Lavin.

– Ovogodišnji “The Challenge” snimali smo u predivnoj Hrvatskoj i mogu najaviti da će biti najuzbudljivija sezona do sada – kazao je Levin u najavi 37. sezone showa. Produkciju showa u Hrvatskoj radila je producentska kuća Drugi plan, čiji je direktor Nebojša Taraba iznimno zadovoljan suradnjom.

– Kontaktirala nas je produkcijska kuća Bunim/Murray, koja za MTV radi brojne poznate showove poput “Keeping Up With Kardashians” ili “The Real World”. Imali smo u ekipi 250 ljudi, među kojima 150 stranaca i stotinjak naših. Početkom ožujka počele su gradnje setova, a samo snimanje krenulo je krajem ožujka i snimalo se sve do srpnja – kazao nam je Taraba. 

Baza showa bila je u resortu Petalon u Vrsaru, a kuća u kojoj su se snimali natjecatelji u Svetvinčenatu. Izazovi su se snimali po cijeloj Istri. Eliminacijski set bio je u starom rimskom kamenolomu Cave Romane u Puli, zatim je izazov bio na Grobniku, a veliko finale snimalo se u Tulovim gredama na Velebitu. 

– To su velike gradnje, prepreke, konstrukcije. Kopali su se rovovi, u svakom slučaju riječ je o velikim setovima, scenografiji kakvu dosad nismo imali prilike vidjeti u Hrvatskoj. Recimo, imali su stari avion koji se potapao u more, gradile su se velike platforme na visini, iznad mora i zemlje. Vozili su se Lamborghiniji i helikopteri... Moram priznati da mi je sve to bilo jako impresivno vidjeti. Tu se moralo i voditi računa o zdravlju sudionika, pa su se svi redovito testirali na koronavirus. Zaista je sve bilo na vrhunskoj razini. Ništa čudno za njih, oni su vrhunski profesionalci i nisu se nikad postavljali kao da su iznad nas. Svi smo bili jedna ekipa – kaže Taraba. 
Amerikanci su bili jako zadovoljni lokacijama, ali i suradnjom s našim ljudima i lokalnom samoupravom na području cijele Istre. 

– Oni su već dulje razmišljali o Hrvatskoj. Prvi kontakt imali smo prošle godine, međutim odlučili su ići na Island. U međuvremenu smo odradili dvije sezone showa “Below Deck”, koji se snimao u Splitu i Šibeniku. To je isto bio zanimljiv show, a sigurno je da je i to bila dobra pozivnica da druga produkcijska kuća surađuje s nama. Nakon što smo dogovorili suradnju, krajem prošle godine obišli smo lokacije u Dalmaciji i Istri, a na kraju su se odlučili za snimanje u Istri, što je i nama bilo puno lakše zbog konfiguracije terena, a i zato što nismo imali problema s pronalaženjem kuće na osami – kazao je Taraba. 

Produkcija koja je snimana u Hrvatskoj skupa je čak i za europske okvire. Amerikanci su u Hrvatskoj proteklih mjeseci ostavili gotovo devet milijuna dolara, a promocija Hrvatske bit će neprocjenjiva jer je “The Challenge” izuzetno popularan u cijelom svijetu, to je “majka svih reality showova”. Što se tiče produkcijske kuće Drugi plan, ove jeseni očekuje ih niz zanimljivih projekata. 

– Naša je nova serija “Šutnja” u postprodukciji. Riječ je o adaptaciji triju romana Drage Hedla, a redatelj je Dalibor Matanić. Svjetska je premijera na NEM-u u Dubrovniku početkom rujna. Još smo odradili i izvršnu produkciju za jednu britansku seriju koja se također snimala u Istri. Trenutačno razvijamo još nekoliko stvari. Tu je i islandsko-hrvatska serija “Mogućnost otoka”, a s kolegama iz Srbije radimo seriju “Anatomija zločina”. Kod nas se stalno radi, puno je projekata u pripremi. Otkad smo dio Beta filma, to nam je dalo novu dinamiku – zaključio je Taraba.

Pogledajte snimku vjenčanja Vucine kćeri

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar BlackCalder
BlackCalder
10:39 17.08.2021.

A gdje bi drugo nego u Hrvatskoj. Kad budu snimali horor show ići će kod nebeskog naroda

DU
Deleted user
10:55 17.08.2021.

Odmah po imenu i prezimenu vidiš da je čisti Amer, potomak Winnetoua treče koljeno.

SE
Serđo23
10:12 17.08.2021.

Sačuvaj nas Bože od bahatih Amer .turista jer se ponašaju kao da su došli u Burkina faso gdje su još nedavno neka 2 plemena ratovala !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije