Sve za zdravlje

Angelina Jolie nakon dojki želi odstraniti i jajnike?

Angelina (1)
Pixsell
15.05.2013.
u 16:40

Ova odluka bit će još važnija za glumicu budući da je teže otkriti rak jajnika za razliku od raka dojke, a i smrtni ishod je izvjesniji

Zbog 87 posto šanse da oboli od raka dojke, od kojeg je preminula i njena mama, glumica je Angelina Jolie jučer je šokirala svijet objavom da je odstranila obje dojke. Danas je magazain People objavio da će glumica odstraniti i jajnike jer će joj taj potez dodatno smanjiti rizik oboljenja od raka. 

Liječnici, navodi se, preporučuju ženama koje nose gen BRCA1 da obave ovu operaciju do svoje 40 godine, posebno ako ne žele više rađati jer to kasnije u menopauzi može biti okidač za nastanak karcinoma.

Ova odluka bit će još važnija za glumicu budući da je teže otkriti rak jajnika za razliku od raka dojke, a i smrtni ishod je izvjesniji.  Prethodno je njen partner, glumac Brad Pitt  podržao Angelininu odluku da se podvrgne mastektomiji pa se vjeruje da će je podržati i u ovoj odluci.

- Smatram da je Angelinina odluka bila herojska. Zahvaljujem svim liječnicima  na njezi i pažnji koju su iskazali. Sve što želim je da Angelina ima dug, zdrav život sa mnom i našom djecom. Ovo je sretan dan za našu obitelj, rekao je slavni glumac.

>>Angelina Jolie šutjela o mastektomiji i pred Voightom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije