Godinama su ljubitelji kuhanja uživali u svemu što je u emisiji “Kod Ane” spravljala gastroumjetnica Ana Ugarković koja se posljednjih godina posvetila svom zagrebačkom restoranu Mali bar. Upravo je zbog posla posjetila i zagrebačku Laubu, gdje je održan Vinart Grand Tasting, manifestacija na kojoj je stotinjak vinara predstavilo svoja vina.
– Došli smo probati neka vina za restoran. Išli smo ciljano, poslovno, a to i jest događaj za ljude iz industrije da vidimo sve novitete te što se sve nudi – rekla je Siščanka koja je na okupljanje vinskih znalaca došla s dugogodišnjim dečkom Igorom Jelićem.
Par je izgledao jednako zaljubljeno kao i prije sedam godina, a njihova priča počela je tijekom jedne lijepe večere kod zajedničkih prijatelja. Tada su se upoznali, a navodno je to bila ljubav na prvi pogled, nakon čega su uslijedila sve češća druženja koja su ih dovela do lijepe veze.
Ni zaruka, ni vjenčanja
Iako je uvijek rado otkrivala male kulinarske tajne, to se ne odnosi na njezin ljubavni život pa nikad s javnosti nije podijelila više detalja o svojoj vezi. No odgovorila nam je na pitanje je li se udala tijekom godina koje je provela udaljena od pogleda javnosti.
– Ne, nema ništa novo. Nismo se ni zaručili ni vjenčali – kaže 44-godišnjakinja koja je u studenome 2009. otkrila koliko joj je u vezi važna institucija braka.
– Meni ne znači previše, ali razmislila bih ako bi mom partneru brak bio važan. Iako o tome nisam maštala kao curica – objasnila je i dodala: – Put do mojeg srca je jednostavan. Otvorena sam i ima mnogo ljudi koje jako volim. Mislim da nisam od onih koji se odmah bacaju nekome u zagrljaj. Treba mi vrijeme da mi sjednu.
Prihvatila sam sebe, malo me stvari može uzdrmati kao prije. Treba se boriti, nije lako, kod mene je taj proces trajao nekoliko godina, ali isplati se – dodala je tada autorica knjige “Nešto slatko” koja ima mnogo toga zajedničkog s godinu dana starijim roniocem i alpinistom, a on ima i ono što je 2009. istaknula kao najvažniju kvalitetu koju traži od partnera.
Bistroi sve popularniji
– Važna je zabava, da se puno smijemo, tada je sve ostalo lakše – kazala je Ana koju smo za susreta pitali i koji su aktualni trendovi u kuhanju.
– Moram priznati da ne pratim trendove. Na neki način pratim ono što sama smatram dobrom hranom i što gosti mog restorana smatraju dobrom hranom. Nakon vlastitih iskustava, odlučila sam pripremati hranu kakva se meni sviđa i kakvu bih sama voljela jesti. A trendovi se stalno mijenjaju. Sada su vrlo popularni bistroi i tzv. bistrologija – jednostavna hrana kojoj se posvetilo dosta pozornosti kao što je to prije nekoliko godina bilo s restoranima s visokom kuhinjom, tzv. fine dining. Sada je došlo do preklapanja. Novijoj publici više nije stalo do popratnih sadržaja fine dininga poput tri konobara oko gosta, stolnjaka, kristala, srebrnog pribora za jelo i slično. Mislim da se to dogodilo zbog financijskih promjena jer restorani takve usluge teško mogu naplatiti. S druge strane, kao što sam rekla, nisam baš u tijeku s time što se trenutačno događa. Kad je riječ o njezinu restoranu, kaže kako je primijetila da će gosti platiti za kvalitetnu hranu te da su informiraniji nego prije desetak godina.
– Postoje brojne kulinarske emisije, ljudi putuju, više je restorana pa gosti imaju priliku više uspoređivati – zaključila je Ana.
>>Ana Ugarković: Izgubila sam volju za životom i otišla psihoterapeutu
>>"Jako sam sretna i ludo zaljubljena, zar treba išta više reći?"
jako, jako loše izgleda