Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovog listopada

Audicija - originalna postava kultne predstave stiže i u Zagreb

Foto: Promo
26.08.2017.
u 11:21

Nakon gotovo 33 godine ekipa legendarne "Audicije", koja i danas drži rekorde posjećenosti, kreće na svjetsku turneju pod nazivom "033". U subotu 28. listopada, zabavljat će i publiku u Lisinskom.

Sjećate se Mime Šiš, Čakija, Bogoljuba Šaulića, Mustafe Sudžuka, Rokija, Davora Stevanovića ili čuvenog Profesora? Ta nam imena i danas izmame osmijeh na lice.

Nakon gotovo 33 godine okuplja se prva postava kultne predstave “Audicija” i kreće na zajedničku turneju, u kojoj će zabavljati i nasmijavati publiku kao i nekada. Pod producentskom palicom Adnana Mundžića i u organizaciji Stage Productiona održat će se velika svjetska turneja kojom će biti obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije te Europa, Kanada, SAD i Australija.

U subotu, 28. listopada, u 20 sati legendarna družina okupit će se u velikoj dvorani Lisinskoga, gdje će odigrati “Audiciju” u originalnoj postavi te još jednom pokazati zašto je jedna od najboljih predstava u bivšoj Jugoslaviji.

“Turneja nosi naziv ‘033’ jer je to pozivni broj za Sarajevo, a i 33 godine prošle su od prvog izvođenja”, komentirao je Mundžić.
Kultna predstava nastala je u prosincu 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prvi je put izvedena na Otvorenoj sceni Obala.

Samo nekoliko godina nakon otvaranja sarajevske akademije, studenti prvih generacija glume razvijali su zadatak koji se zvao “Skica za lik i imitaciju” uz pomoć profesora Bore Stjepanovića te su stvorili predstavu koja je postala popularna pod imenom “Audicija”. Tadašnji studenti Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević i Željko Ninčić ubrzo su postali imena na sceni za koju je znala cijela bivša Jugoslavija.

Godine 1986. potpisali su svoj prvi profesionalni ugovor s menadžerom Rakom Đokićem, koji je organizirao veliku jugoslavensku turneju. Predstava “Audicija” i danas drži mnoge rekorde po posjećenosti, pa je tako u Lisinskome za 11 dana rasprodala 33 predstave, što do danas nikome drugome nije uspjelo. U sklopu jugoslavenske turneje predstava je igrala 50 puta u beogradskom
Domu sindikata, gdje se svaki put tražila karta više. Predstava “Audicija” jedini je scenski projekt koji je doživio turneju po bivšoj Jugoslaviji. Predstavu je odgledalo više od 2,5 milijuna ljudi.

U povodu 25. godišnjice nastanka “Audicije” u Sarajevu su se 20. prosinca 2009. godine skupili svi glumci iz originalne postave i održali dvije predstave na Obali. Zabilježeno je da je Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, koja je bila inicijator i organizator ovog okupljanja, imala više od 15.000 rezervacija za ovu predstavu, dok Obala ima samo 300 mjesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije