Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez straha

Nika Fleiss vozi prvu profesionalnu utrku relija: Zbog dečka sam se zaljubila u reli

nika fleiss
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
23.11.2013.
u 15:33

– Bit će puno bočnih proklizavanja jer vozimo po makadamu, za što treba znati dobro upravljati gasom i volanom. Kako je utrka i svojevrstan šou, vozači izvode i trikove. Tek ćemo sutra vidjeti što od toga meni ide najbolje.

Bivša skijašica Nika Fleiss ni u ludilu nije sanjala da će tri godine nakon što se na Snježnoj kraljici zaljubila u dečka Daniela Šaškina skijašku stazu zamijeniti blatom staze za reli.

– Za sve je “kriv” moj Daniel koji je profesionalni vozač relija. Kada smo prohodali, počela sam s njim odlaziti na natjecanja i zaljubila se u ovaj sport. Bila sam i u Finskoj i završila školu vožnje na ledu kod Juhe Kankkunena, najboljeg vozača relija svih vremena i tamo se još više zaljubila u reli. Sutra vozim svoju prvu profesionalnu utrku u životu! – ushićena je Nika uoči 4. Rally Showa Santa Domenica koji se održava na stazi Savršćak nedaleko od Samobora na kojem će se natjecati u svojoj sportskoj ford fiesti.

Lim se uvijek popravi!

– Bit će puno bočnih proklizavanja jer vozimo po makadamu, za što treba znati dobro upravljati gasom i volanom. Kako je utrka i svojevrstan šou, vozači izvode i trikove. Tek ćemo sutra vidjeti što od toga meni ide najbolje. Neki s kojima sam vozila sada bi vam u šali rekli da sam najbolja u prevrtanju automobila na krov jer već sam u tri navrata doista završila na krovu – smije se Nika i nastavlja:

– Ali da se to ne dogodi baš u prvoj utrci, Daniel mi je posudio svojeg dugogodišnjeg iskusnog suvozača Damira Brunera pa će me on kontrolirati.

Nema, kaže, straha od fatalnih ozljeda, ali treme prije izlaska na stazu ima.

– Ma u prevrtanju sam se samo malo porezala, a lim se uvijek popravi. Ne strahujem za sebe, brinem se jedino o sigurnosti suvozača. Trema će me kao u skijanju zacijelo stresti nekoliko minuta prije izlaska na stazu. Ali to je dobra sportska trema koja me tjera naprijed, a kao i dok sam skijala, rješavat ću je bacanjem šala svima oko sebe. Nisam tip koji se prije utrke osami u kutu i koncentrira – kaže Nika.

Reli joj je, otkriva, dostojna adrenalinska zamjena za skijanje jer po njoj su ta dva sporta dosta nalik jedan drugome.

Šalama protiv treme

– U oba je važna štoperica, ovisiš sam o sebi i važna je brzina. Oduvijek volim brzine, valjda mi je to u genima jer i moj djed Zdenko Fleiss je bio deveterostruki motoprvak bivše države. Nažalost, kad sam bila mala obolio je od Alzheimerove bolesti pa nisam vozila s njim, ali za volan automobila sjela sam puno, puno ranije no što je to zakonom dopušteno pa je o tome bolje šutjeti – iskreno priznaje zaljubljenica u adrenalinske sportove.

Apsolventica je novinarstva na VERN-u, a od prošlog mjeseca ima još jedan posao – suradnica je sportske redakcije HTV-a.

– Komentirat ću skijanje, ipak je to moj sport, ali i Olimpijske igre. S vremenom bi bilo lijepo kada bih se uz pomoć iskusnijih kolega specijalizirala za druge sportove, recimo nogomet ili hokej. Zbog tog angažmana sve češće idem i na skijanja. A kako sam i članica državnog skijaškog Demo teama, pripremam se za svjetsko prvenstvo demonstratora skijanja koje se održava 2015. godine zbog čega sam barem dva puta mjesečno po tri dana na snijegu tako da nisam zapostavila ni svoju prvu sportsku ljubav – zaključuje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
16:17 23.11.2013.

Zbog dečka sam se zaljubila u reli ______________________________________________________________________ Oprotite molim... a kojeg to od njih ? Pari mi se nekako da ih (dečki) bijaše sijaset, skoro kao kod Severine.... pa nam nekako teško sve to pratiti.... Kao i ostale 'značajneznačajne ličnosti' naše svakodnevice kojima nas medijski zatrpavaju :((

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije