Promocija

Bivša supruga Slavena Bilića doktorat proslavila kuhajući

andrijana bilić
20.04.2012.
u 10:00

Diplomu je primila na Pravnom fakultetu u Splitu. Za doktorat od kćeri je dobila čokoladu, a od sina knjigu

Andrijana Bilić, bivša supruga Slavena Bilića, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, 26. ožujka doktorirala je radno i socijalno pravo na Pravnom fakultetu u Splitu.

Stresno razdoblje

A u razgovoru uoči čestitke zbog stečena akademskog naslova doktorice znanosti, otkrila nam je da je iza nje vrlo teško i stresno razdoblje jer uz obiteljske obveze doista joj nije bilo lako.

– Samo istraživanje za doktorski rad trajalo je otprilike dvije godine, ali nisam se bavila samo time. U međuvremenu sam u koautorstvu napisala i knjigu “Međunarodno radno pravo” – rekla je Andrijana i nastavila:

– Onog trenutka kada sam napisala rad i dobila pozitivne recenzije, meni je to bila gotova stvar pa na promociji nisam bila euforična, bio je to samo formalan čin.

Stečenu diplomu asistentica radnog i socijalnog prava na splitskom fakultetu ipak je proslavila. I to opet radno! Naime, dobivši diplomu svima je sama skuhala večeru.

– Pa zašto ne? – pitala je čuvši da nam je neobično da se umarala i kuhanjem, i dodala:

– Proslavili smo kod mene kod kuće. Djeci, roditeljima i prijateljima pripremila sam riblju večeru. Ma znate što, kada se čovjek iscrpi poslom, najbolje je opustiti se onim što ne radi svaki dan. Tako i ja poslije promocije posljednja dva tjedna uživam s djecom, puno šećemo po prirodi, pišemo skupa domaće zadaće i nakuhavam. To mi je veliki gušt!

Kći Alana kupila joj je čokoladicu, a sin Leo knjigu ne bi li je nagradili za novo zvanje. A Andrijana o svojim klincima ima samo riječi hvale.

Mali mamini mudraci


– Oni su oboje moji mali mudraci! Alana ide u drugi razred i odlična je učenica, a Leo je prvi razred gimnazije i zasad sve to dobro štima. Ali tu je i nogomet! Leo mnogo trenira, trudi se i to ga jako zanima. Stvarno sam jako zadovoljna s njima! – otkriva ponosno.

Ako je tko pomislio da je s doktoratom došao kraj Andrijaninu učenju, gadno se prevario. Ona ide dalje.

– Pokrenula sam postupak za docenta jer imam sve uvjete. To je normalan slijed ne bih li zadržala svoje radno mjesto. Tek s docenturom možete postati izvanredan, a potom i redovan profesor – veli.

Da bi stigla uskladiti radne i obiteljske obveze, kaže, najveću joj pomoć pruža daljnja rođakinja Marija koja joj svaki dan uskače i pomaže oko djece i njihova odvođenja u školu, na aktivnosti i strane jezike. A uskače i Andrijanin otac, djed Duško, koji je u mirovini pa sada ima vremena za unuke. Njihova pomoć trebat će joj i ovog ljeta jer već ima radni plan.

– Kada prestanu ispiti, doktorat ću pretočiti u knjigu. A ono malo slobodnog vremena opet ću čitati, ali ne stručnu literaturu! – kaže doktorica znanosti Andrijana Bilić.

Komentara 16

DA
danebi
17:44 21.04.2012.

zato i JESTE Slavenova BIVSA..!

CH
chemica
17:58 20.04.2012.

Napokon supruga \"fudbalera\" koja ne prodaje maglu. Jedna glumi veliku \"stilisticu\", druga glumi veliku spisateljicu, a da nije u stanju sročiti rečenicu na materinjem jeziku...Ostale se pak prenavljaju po manekenskim revijama. Zajednička \"titula\": Bivša manekenka.

Avatar guten_tag
guten_tag
14:34 20.04.2012.

kad bi se ponovo rodio , sve bi napravio da postanem profesor . ništa rada , dobra lova , lagodan život , nikakva odgovornost . pa tko će te pozvati na odgovornost , pa ti si elita , ti si intelektualac , tebe sve pitaju , ti si \"katica \" za sve , tvoj je zadatak da sitno zubima objasniš da oni ne znaju već je istina ono što vam ja kažem . ako te netko \"zamoli \" da malo progledaš kroz prste \"teletu na fakultetu \" , ono neće biti badava ....ma da se srediti . milina jedna . u stopu te prate novinari , zovu te na tv , tvoja je zadnja . još ako uzvikneš ...smrt fašizmu ...evo te za akademika .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije