poznata manekenka

Borila se i s teškom dijagnozom: Bila je jedna od najljepših žena 90-ih, a onda joj je jedan tretman uništio lice

New York: Linda Evangelista prošetala gradom
Foto: Charles Guerin/PRESS ASSOCIATION
1/9
06.08.2024.
u 07:45

U jednom trenutku povukla se iz javnosti i u medijima smo čitali tekstove o tome kako se Linda Evangelista jako promijenila i izgleda loše. Kada je napokon progovorila, mnogi nisu mogli vjerovati što joj se sve dogodilo u posljednjih 10 godina.

Proslavljena manekenka Linda Evangelista (59) bila je jedna od najljepših žena na svijetu. Njen život običnim ljudima činio se kao priča iz filma i u 90-ima nije silazila s naslovnica časopisa, a kako je sama rekla, nije se dizala iz kreveta za manje od 10.000 dolara. U jednom trenutku povukla se iz javnosti i u medijima smo čitali tekstove o tome kako se jako promijenila i izgleda loše. Kada je napokon progovorila, mnogi nisu mogli vjerovati što joj se sve dogodilo u posljednjih 10 godina. 
Naime, prošle godine dala je intervju u kojemu je otkrila kako se u posljednjih pet godina dva puta borila s rakom dojke. U iskrenom intervjuu, jedna od najpoznatijih manekenki 90-ih ispričala je detalje o svojoj borbi s tom bolesti, a sada je u intervjuu s Ruth Rogers u njezinu podcastu ''Ruthin Table 4'' progovorila o mračnoj strani modelinga te je ispričala svoje iskustvo s rigoroznim dijetama kojih se držala u danima najveće slave.

Linda Evangelista attending the Versace for H&M Fashion Launch Party held at Versace for H&M Hall on the Hudson in New York City on November 08, 2011. Photo: Press Association/PIXSELL
Foto:

Ispričala je kako je u vrijeme najveće slave bila na štetnim dijetama te da se izgladnjivala do kasnih 20-ih kako bi bila dovoljno mršava za modne revije. U to je vrijeme govorila kako ne bi ni ustala iz kreveta za manje od 10 tisuća dolara dnevno.
''Znam da sam morala raditi na održavanju težine i bilo je razdoblja kad sam stvarno morala paziti na prehranu'', rekla je pa ispričala kako se tada podvrgnula dijeti ''Master Cleanse'' koja od korisnika zahtijeva da prvih deset dana piju samo slanu vodu, biljne čajeve i ljekovite laksative.

VEZANI ČLANCI:

''Počela sam stalno raditi čišćenja organizma i voljela sam ih raditi, ali mislim da su bila jako štetna za mene. Provela sam Master Cleanse dosta puta, ali radila bih i medicinska čišćenja, poput napitka u prahu, baze od riže. Također, odlazila bih na We Care Spa, to je u pustinji u blizini Palm Springsa, gdje pijete samo tekućine, uglavnom vodu s limunom i mentom i čajeve i dobijete čašu soka dnevno i jednom dnevno dobijete razrijeđeno razvodnjeno povrće koje se zove juha'', ispričala je svoje iskustvo o izgladnjivanju i dodala da su se 90-ih godina modeli morali prilagoditi odjeći, a danas je to obrnuto. 

New York: Linda Evangelista prošetala gradom
1/9

Inače, manekenka se 2022. godine podvrgnula postupku smrzavanja masti pod nazivom CoolSculpting koji je njeno tijelo trebao osloboditi masti, ali ostavio ju je trajno deformiranom i unakaženom jer je nešto pošlo po krivu. Tretman je tako njezine stanice povećao, umjesto smanjio, zbog čega je izgledala nateknuto. Zbog svega se na kraju povukla iz javnosti na neko vrijeme. 
U posljednje vrijeme ipak je češće u javnosti jer je svoju figuru uspjela dovesti u formu. Podsjetimo, u prošlom intervjuu rekla je kako joj je prvi put dijagnosticiran rak dojke 2018. godine.

FOTO Vidina Ivana priznala je da se podvrgnula estetskim zahvatima, a ovako je izgledala prije udaje

New York: Linda Evangelista prošetala gradom
1/25

"To je otkriveno na mojoj godišnjoj mamografiji. Nalaz nije bio dobar, a zbog drugih zdravstvenih čimbenika, bez oklijevanja, jer sam htjela sve ostaviti iza sebe da se ne moram nositi s time, odlučila sam se za obostranu mastektomiju. Bila sam spremna živjeti dalje, nisam htjela dopustiti da me ubije rak dojke", rekla je Linda u intervju.  Međutim, u srpnju 2022. Evangelista je napipala kvržicu na dojci i na kraju je doznala da joj se rak dojke vratio.

"Iskopaj mi rupu u prsima. Ne želim da izgleda lijepo. Želim da iskopaš. Želim vidjeti rupu u svojim prsima kad završiš. Razumiješ li me? Ne želim umrijeti od ovoga", rekla je onkologu nakon druge dijagnoze. Evangelista je priznala da je jednostavno zahvalna za svaki dan, jer je svjesna da je njezina budućnost neizvjesna jer postoji mogućnost da se rak vrati.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije