ovo sve zanima

Britanski mediji otkrili koliko zarađuje princ William: Osim vrtoglavih iznosa dobio je i nove titule

Foto: Reuters
1/9
25.07.2024.
u 20:45

Princu od Walesa, inače velikom pratitelju nogometa, dodijeljena je i titula Pokrovitelja nogometnog saveza, koju je prethodno obnašala njegova majka, kraljica Elizabeta II.

Teme oko britanske kraljevske obitelji uvijek izazivaju posebnu pozornost javnosti. Iako nikad službeno nije objavljena stvarna vrijednost njihove imovine ili prihoda, dinastija Windsor slovi za jednu od najbogatijih ikad. Međutim, britanski Page Six sada prenosi iznos koji je princ od Walesa, William (42) zaradio tijekom prošle kalendarske godine.

Naime, kako se navodi, princ William je za financijsku godinu 2023./2024. uprihodio nevjerojatnih 30 milijuna dolara od svog imanja u Vojvodstvu Cornwall. Pretvoreno u našu valutu, prijestolonasljednik od imanja koje je naslijedio od svog oca, kralja Charlesa III., nakon što je ovaj stupio na prijestolje u rujnu 2022. godine, ostvaruje dobit u iznosu 26 milijuna i 450 tisuća eura zahvaljujući vlastitim ulaganjima. Osim spomenutog imanja, William je dobio titulu Vojvode od Cornwalla. 

GALERIJA: Kate Middleton i princ William podijelili intimni trenutak iz svojeg doma. Mnogi su im se zahvalili

1/31

The Dutchy je privatno imanje koje Williamu, njegovoj supruzi i princezi od Walesa Kate Middleton te njihovo troje djece služi za službene, dobrotvorne i privatne aktivnosti. Ovaj skupocjeni posjed cijeni se na više od milijardu dolara vrijednosti, a osnovao ga je 1337. godine kralj Edward III. kako bi osigurao sredstva za prijestolonasljednike generacija koje dolaze.

Također, 42-godišnjem princu, inače velikom pratitelju nogometa, dodijeljena je i titula Pokrovitelja nogometnog saveza, koju je prethodno obnašala njegova majka, kraljica Elizabeta II. Ovaj Nogometni savez nadzire engleske muške, ženske, omladinske i nogometne timove za osobe s invaliditetom. Povrh svega, predane su mu i ovlasti nad dobrotvornom organizacijom Welsh Guards, kao i nad poljoprivrednom udrugom Cornwall.

VEZANI ČLANCI:

Vrijedi podsjetiti kako William nije jedini član kraljevske obitelji uz kojeg se vežu vrtoglave brojke. Britanski The Guardian prošle je godine pisao da kralj Charles III. prima godišnju isplatu iz državne potpore Ministarstva financija u iznosu od oko 100 milijuna eura. 

Podsjetimo, početkom prošlog mjeseca održano je 'vjenčanje godine' na kojem je vojvoda od Wesminstera Hugh Grosvenor (33) oženio novopečenu vojvotkinju Oliviju Henson. Svečanosti u katedrali Chester prisustvovali su brojni uglednici iz britanskog javnog života, a jedno od zvučnijih imena bilo je ono princa Williama.

Sin kralja Charlesa dobar je prijatelj mladoženje, čije bogatstvo se procjenjuje na desetine milijardi funti, što Grosvenora stavlja na vrh britanskih milijardera mlađih od 40 godina. Također, vojvoda od Wesminstera kum je princa Georgea, najstarijeg sina princa Williama, pa nije ni čudo da se prijestolonasljednik pronašao u odabranom društvu 400 uzvanika.

Kako prenosi britanski sky news, vojvoda je na svoje glamurozno vjenčanje stigao u zelenom Land Roveru iz kojeg je mahao prisutnima, dok je mladenka dovezena u staromodnom Bentleyju iz 1930. godine, originalno pravljenom za osnivača ove automobilske kompanije W.O. Bentleyja. Ceremonija je započela oko podneva, a uzvanici su se nakon završetka zaputili prema Eaton Hallu, gdje su uživali u luksuznom prijemu i svadbenoj torti od limuna. Uz princa Williama, na vjenčanju se pojavila i princeza Eugenie.

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

Komentara 1

AM
Ajme_meni
21:17 25.07.2024.

Wiliamova majka kraljica Elizabeta? A tko mu je onda princeza Diana? Ajme meni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije