NISU PRIČALI DVIJE GODINE

Britanski mediji: Princ William neće pozvati Harryja na vlastitu krunidbu

William i Harry zajedno otkrili kip u spomen na princezu Dianu povodom njenog 60. rođendana
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
1/16
22.08.2024.
u 23:00

Bliski izvori vojvode od Cambridgea tvrde da sav svoj fokus usmjerava na zdravlje supruge i oca te brigu o djeci, dok njegov brat trenutno nije predmet interesa. Navodno, braća nisu razgovarala već dvije godine, od sprovoda njihove bake, kraljice Elizabete II.

Princ William (42) ne planira pozvati svog mlađeg brata, princa Harryja (39), na svoju krunidbu kada za nju dođe vrijeme, izjavili su za Daily Mail izvori bliski kraljevskoj obitelji. Naime, nekada izuzetno bliska braća navodno već dvije godine međusobno nisu progovorila ni riječi. Štoviše, prijatelji princa od Walesa tvrde kako on ne želi da vojvoda od Sussexa bude prisutan u ovom, za njega veoma bitnom trenutku.

- Ove godine usredotočen je na suprugu, djecu i oca. Njegov brat nije nešto o čemu se raspravlja - ispričao je izvor blizak Williamu. Ranije ove godine princezi od Walesa, Kate Middleton, i kralju Charlesu III. dijagnosticirani su karcinomi, a vojvoda od Cambridgea preuzeo je na sebe veliki dio kraljevskih obaveza dok su njegovi supruga i otac na liječenju.

GALERIJA: FOTO Pogledajte odličnu atmosferu na koncertu Thompsona, Zečića i Mate Bulića

William i Harry zajedno otkrili kip u spomen na princezu Dianu povodom njenog 60. rođendana
1/36

Pritom, Harry i njegova supruga, Meghan Markle, navodno su za Kateinu dijagnozu saznali u isto vrijeme kada i šira javnost – kada ju je objavila svijetu u srceparajućoj video poruci snimljenoj u vrtovima u Windsoru. Izvor blizak Harryju i Meghan rekao je da su privatno kontaktirali princa i princezu od Walesa kako bi im poželjeli dobro, ali kontakt nije bio uzvraćen.

Kao što je dokumentirano u njegovim memoarima naziva 'Spare', Harry se osjeća preziranim od strane članova kraljevske obitelji, uključujući vlastitog brata. Svaki kontakt između Williama i Harryja navodno nestaje nakon pogreba njihove bake, kraljice Elizabete II.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa trenutno su na četverodnevnoj turneji po Kolumbiji, gdje su u pratnji policije posjetili škole, sadili drveće i sudjelovali u satovima bubnjeva. Za to vrijeme princ i princeza od Walesa u društvu svoje djece pojavili su se na festivalu 'Gone Wild' u Norfolku, a prisutni tvrde kako se Middleton u jednom trenutku pridružila sinovima i kćeri u zajedničkoj igri i tako pokazala znakove oporavka. 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, spominje se nekoliko preduvjeta koje vojvoda od Sussexa treba ispuniti ukoliko se želi ponovno pridružiti kraljevskoj obitelji, a The Mirror sada navodi još jedan, potencijalno odlučujući zahtjev stavljen pred princa. Naime, kako pišu mediji, od Harryja se traži da konačno zakopa ratnu sjekiru s princom Williamom.

Braća su u svađi od kad je Harry tijekom 2020. napustio svoje dužnosti te sa Meghan i njihovo dvoje djece, princom Archiejem i princezom Lilibet, iz Velike Britanije otišao u Sjedinjene Američke Države gdje su započeli novo poglavlje života. Williama su posebno zasmetali javni istupi mlađeg brata u kojima je blatio članove kraljevske obitelji, a ponajviše njega. 

VIDEO: Baby Lasagna zapalio atmosferu na zadarskom Forumu, publika mu posvetila transparente

Komentara 2

BP
boris.poljak.39
11:42 23.08.2024.

Harry je nih sve otkantal i boli ga briga .

Avatar istovari
istovari
06:13 23.08.2024.

Počelo je to davno s Kainom i Abelom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije