Oživio ljubimca

Burtonova animirana priča o Victoru i njegovom vjernom psu

moje najdraže čudovište (1)
Foto: Press
1/3
27.01.2013.
u 12:00

Redatelj Tim Burton napravio je remake svog kratkog filma iz 1980. koji se Disneyju nije svidio jer je bio premračan

Prije 33 godine Tim Burton dobio je stipendiju za Disneyjev umjetnički institut u Kaliforniji. Tad je napravio kratki animirani film “Frankenweenie” koji nije oduševio ljude u Disneyju jer su ga ocijenili previše mračnim za djecu. Nakon toga Burton im se zahvalio i krenuo svojim putem.

Danas u kinima imamo priliku gledati remake tog animiranog filma koji potpisuje sâm Burton. Vizualno je redatelj u priči o dječaku Victoru i njegovu psu Sparkyju ostao vjeran filmovima “Predbožićna noćna mora” i “Mrtva nevjesta”. No priča o Victoru komičnija je od njegovih prethodnih animacija.

Nakon što njegov ljubimac Sparky doživi nesreću, dječak Victor, kojemu je glas posudio Charlie Tahan, okreće se znanosti kako bi svog najdražeg prijatelja vratio u život – uz par sitnih izmjena. Iz sve snage trudi se skrivati svoju kućnu kreaciju, ali nakon što Sparky pobjegne, ugrozit će i Victorovu prijateljicu Elsu Van Helsing kojoj glas posuđuje Winona Ryder.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije