ŽRTVA PREVARE

Ćurlić upozorava na prevaru: Ova 'igra' je prijavljena pa vjerujem da 'kreativnim autorima' uskoro neće biti smiješno

Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
28.08.2024.
u 13:08

Uglavnom ne nasjedajte, ne klikajte na to i ne dajte osobne podatke", upozorio je svoje prijatelje i pratitelje na društvenim mrežama

Voditelj Duško Ćurlić nova je žrtva prevare na internetu i na svom Facebook profilu objavio je lažne članke. Na jednom je tako naslov sljedeći: hrvatska središnja banka tužila Duška Ćurlića zbog izjava koje je dao u izravnom televizijskom prijenosu. Na drugom članku je ilustracija koja pokazuje kako voditelj ima masnicu na oku i privodi ga policija, a čanak ima ovaj naslov: Duško Ćurlić nije znao da je mikrofon uključen i zauvijek se opraštamo od njega. 

"FAKE NEWS! Mislio sam ne reagirati, ali ne želim da zbog nečije pomaknute glave netko nasjedne i načini mu se šteta.
Uglavnom ova “igra” je prijavljena pa vjerujem da ovim “kreativnim autorima” uskoro neće biti smiješno. Uglavnom ne nasjedajte, ne klikajte na to i ne dajte osobne podatke", upozorio je svoje prijatelje i pratitelje na društvenim mrežama. Oni su mu pružili podršku i napisali:  Na žalost, ima toga puno. Ja redovito prijavljujem, ali ništa se ne događa...Pa ovo je za odležati par godina u Lepoglavi, svega mi. Ljubomorne i zločeste osobe. Drži se Duško! Daleko si nas najbolji voditelj!

 

 

VEZANI ČLANCI

Brojen domaće zvijezde su se u zadnje vrijeme našle u sličnoj situaciji kada su se internetom širile lažne nagradne igre u kojima su ukradeni identiteti naših poznatih osoba te se pojavio veliki broj lažnih profila poznatih na društvenim mrežama. Prije nekoliko mjeseci Tonči Huljić je upozorio svoje pratitelje na društvenim mrežama da ne nasjedaju na lažni profil koji je netko otvorio u njegovo ime. Prije mjesec dana u sličnoj situaciji se našao i pjevač Tony Cetinski.

Na Instagramu se obratio obožavateljima i poslao im je važno upozorenje. Cetinski je pokazao kako postoji gomila lažnih profila koji koriste njegov identitet kako bi prevarili njegove obožavatelje. Lažni profili koji se pretvaraju da su Tony njegovim fanovima šalju privatne poruke i najčešće ih traže novac.  - OVO VIŠE NIJE NORMALNO !!!!! PRIJAVITE I BLOKIRAJTE !!!!! Jeste li se i vi susreli sa prevarantima na mrežama ? - napisao je Tony uz video u kojem pokazuje koliko lažnih profila postoji koji koriste njegov identitet. Prije toga slično upozorenje je svojim obožavateljima poslala i Danijela Martinović.  - Dragi svi, pojavio se još jedan lažan profil koji se lažno predstavlja i u moje ime šalje varljive poruke. @danijela martinovic sluzbeno je profil koji je u pitanju, molim Vas ako možete prijavite navedeni profil! Hvala Vam - stoji u njezinoj objavi. 

VIDEO Severina prepričala što se dogodilo na granici: 'Neću u Srbiju dok joj je diktator na vlasti'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije