DRUGI SU PRIMIJETILI SIMPTOME

Damir Kedžo nakon što mu je postavljena dijagnoza: Imam sreće što je to otkriveno u fazi u kojoj se još može riješiti

Zagreb: Poznati na modnoj reviji Roberta Severa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
13.09.2024.
u 13:40

Obožavao sam šećer i kavu, ali uspio sam oduprijeti se i promijeniti prehranu. Umjesto šećera, počeo sam koristiti sladila i njih ne uzimam toliko puno, ispričao je pjevač o promjenama koje je morao uvesti nakon što mu je postavljena dijagnoza

Zahvaljujući upozorenjima drugih iz okoline, pjevač Damir Kedžo ove je godine shvatio da ima zdravstveni problem i da je riječ o poremećaju koji može dovesti do razvoja dijabetesa tipa 2. Utvrđeno je kako ima inzulinsku rezistenciju zbog koje je morao drastično promijeniti svoje navike i način života. 

– Odlučio sam ranije ići spavati i više se baviti tjelesnom aktivnošću. No imam sreće što je dijagnoza otkrivena u fazi u kojoj se još može riješiti pravilnom prehranom, vježbom i promjenom životnih navika – ispričao je Kedžo u razgovoru za 24 sata. Sada je zaposlen oko priprema mjuzikla ''Sunset Boulevard'' koji igra 25. i 28. rujna u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Ispričao je sada i kakve je promjene uveo u svoju prehranu i koje namirnice je izbacio zbog dijagnoze inzulinske rezistencije. 

– Obožavao sam šećer i kavu, ali uspio sam oduprijeti se i promijeniti prehranu. Umjesto šećera, počeo sam koristiti sladila i njih ne uzimam toliko puno. Čak sam našao i zamjenu za kavu s kojom sam oduševljen, pa preporučujem svima da probaju kavu od ječma. Iskreno, puno je ukusnija od obične kave. Svaka promjena izazovna je na početku, ali s vremenom stekneš naviku i shvatiš da možeš tako – objasnio je i dodao kako sada umjesto ugljikohidrata i šećera jede više voća i povrća. 

GALERIJA Nova serija Nove TV inspirirana je istinitim događajima, a priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Zagreb: Poznati na modnoj reviji Roberta Severa
1/71

Prije nekoliko mjeseci kada je shvatio da ima zdravstvenih problema u jednom intervjuu je rekao kako je tek tada shvatio koliko je zdravlje važno te je ispričao kako su ga upozorenja bližnjih navela da potraži pomoć liječnika.  – Ljudi oko mene shvatili su što mi se događa. Konstantan umor, anksioznost, promjene raspoloženja, pa pojedeš nešto, pa ti se stalno spava. Kod mene bi se manifestiralo tako da bi mi se minutu nakon što pojedem ručak baš počelo spavati do te mjere da bi mi se mantalo... Zbog toga sam se oprostio sa slatkišima i nezdravim namirnicama. Moram priznati da se zbilja osjećaš bolje kad pojedeš takvu vrstu hrane, da to nije neka floskula. Stvarno, šećer nije najbolja namirnica kojom možeš hraniti svoje tijelo – poručio je pjevač nedavno.

Ključne riječi

Komentara 3

GR
grebator
18:12 13.09.2024.

Ovakvu glupost već dugo nisam čuo. Zamijenio je kavu, koja dokazano za 20% smanjuje rizik od razvijanja dijabetesa, kavom od ječma koja je većinom škrob. Bravo majstore!

AR
Archangel711
22:47 13.09.2024.

Hoće li odmah dobiti inkluzivni pošto ih djele šakom i kapom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije