KRITIZIRALA STANDARDE LJEPOTE

Demi Moore otvoreno o starenju: 'Hollywood je okrutan prema ženama u toj dobi'

The 77th Cannes Film Festival - Closing ceremony - Red Carpet Arrivals
Foto: YARA NARDI/REUTERS
1/14
28.08.2024.
u 18:30

Holivudska diva u 62. godini ponovno je u centru pozornosti zahvaljujući ulozi u filmu 'The Substance', najvećem iznenađenju nedavnog filmskog festivala u Cannesu.

Karijera glumice Demi Moore (61) proživljava drugu mladost. Jasno je to nakon pozitivnih reakcija kritičara na premijeri filma 'The Substance', horrora tijela s fantastičnim elementima prikazanog na ovogodišnjem Cannes Film Festivalu. U priči koja se bavi temama kao što su mladost, taština, želja ili relevantnost, Moore tumači Elisabeth Sparkle - holivudsku ljepoticu na zalasku koja konzumacijom sumnjivog lijeka pokušava vratiti vrijeme. Demi izrazito rezonira sa spomenutim temama te ih je već neko vrijeme željela obraditi, a o standardima ljepote i starenju progovorila je u intervjuu za časopis Interview, na čijoj se naslovnici rujanskog izdanja pojavljuje. 

U razgovoru s kolegicom Michelle Yeoh Moore se prisjetila pažnje koju je izazvala u filmu 'Charliejevi anđeli', kada je u 40-toj godini pokazala svoje tijelo u bikiniju. - Pojavila sam se u filmu Charliejevi anđeli i puno se pričalo o poznatoj sceni u bikiniju. Sve je bilo jako naglašeno i puno se razgovaralo o mom izgledu. Nisam imala osjećaj da ne pripadam. Bilo je to više kao - nemam 20 ili 30 godina, ali još nisam bila u godinama koje se smatraju majčinskima - kazala je Demi, na što se Yeoh nadovezala:

GALERIJA: Demi Moore (59) zapalila društvene mreže fotkom u bikiniju, pokazala je besprijekornu liniju: 'Božanstvena'

The 77th Cannes Film Festival - Closing ceremony - Red Carpet Arrivals
1/11

- Hollywood je okrutan prema ženama u toj dobi jer više nema scenarija ili uloga koje im odgovaraju. Ili ste majka, ili ste dovoljno stari da vas ne smatraju privlačnima. Zašto žena s 45, 50 ili 60 godina ne bi mogla biti seksi? No cijela percepcija na ljepotu počela se mijenjati zbog ljudi poput tebe i mene koji neće ostati sjediti skrštenih ruku - zaključila je malezijska glumica s američkom adresom, na što se Moore nadovezala kako za nju nikad nisu postojala ograničenja.   

Podsjetimo, Moore je došla na zabavu organiziranu povodom izložbe talijanskog brenda 'Dolce&Gabbana' u Milanu te je privukla mnoge poglede. Naime, ispod haljine su se jasno vidjeli crni grudnjak i gaćice, ali i figura kojoj definitivno mogu pozavidjeti mnoge žene. - Izgleda nestvarno - komentirali su njezini brojni obožavatelji. 

Svi se pitaju jedno - kako Demi Moore postiže ovako dobru liniju u svom sedmom desetljeću... - Kad sam bila mlađa znala sam držati strogu dijetu i unositi jako malo kalorija, a onda sam saznala da to ne daje najbolje rezultate, a osim toga nije nimalo zdravo - kazala je tada Demi Moore. - Prihvaćanje vlastitog tijela ključ je sreće i dobrog osjećaja. Kad shvatiš da je tijelo koje imaš najljepše i da se u njemu moraš osjećati lijepo, tu se sve mijenja. - iskreno je priznala slavna glumica.

VEZANI ČLANCI:

- Također, ključ dobre forme je umjerenost. Umjereno jedem i umjereno vježbam, jer sam shvatila da krajnosti ne vode nužno do uspjeha. Iscrpila sam se vježbanjem u teretani i još nisam bila zadovoljna svojim izgledom, danas samo manje vježbam, ali nikad nisam bila sretnija - kazala je Demi Moore. Kako je naglasila, njena prehrana je uravnotežena i umjerena. Uglavnom se trudi hraniti zdravo, ali jednom tjedno dopusti si pojesti slastice i 'zabranjene' kalorije. Šest dana u tjednu jede niskokaloričnu hranu, no nedjelja je dan za opuštanje. Najveći dio njezina jelovnika čine proteini koji su važni za izgradnju mišića i općenito za dobro zdravlje.

Doručkuje uglavnom kajganu, za ručak jede malo mesa ili ribu te dosta salate, a dok za večeru jede integralni dvopek i kiselo mlijeko. Između obroka jede dva međuobroka koja se sastoje od sezonskog veća ili šake orašastih plodova. Tjelesna aktivnost je važna, ali i tu treba biti umjeren i pronaći nešto u čemu čovjek uživa. Demi Moore otkrila je kako najviše uživa u satovima joge i trčanju, a te tjelesne aktivnosti prakticira tri puta tjedno. Osim toga, Demi Moore je poznata i kao velika zaljubljenicu u estetsku kirurgiju pa mnogi smatraju kako joj i to doprinosi mladenačkom izgledu...

VIDEO: Baby Lasagna zapalio atmosferu na zadarskom Forumu, publika mu posvetila transparente

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
11:34 29.08.2024.

Zato uvijek postoje tužbe za neka davna navodna silovanja pa se može bar tako neka pinka dignut

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije