Ultra Europe Festival

DJ-i s Forbesove liste stižu u Split: Zarađuju više od Modrića i lete privatnim avionima

ultra
Foto: Promo foto
1/10
15.07.2016.
u 09:50

Na račun im sjedaju milijuni kao nogometašima, za suradnju s njima otimaju se Rihanna i Lady Gaga, žive poput kraljeva i provode se

Nekima su “klaunovi koji pritišću tipke”, drugima popularniji od pop-zvijezda. Najbogatiji od njih lete svojim privatnim avionima i imaju zaposlenike koji se brinu o njihovoj karijeri. Najpoznatiji svjetski DJ-i ovog vikenda ponovno stižu u Split, na rasprodani Ultra festival.

Organizatori su najavili dolazak 65 tisuća ljudi po večeri, a među onima koji će partijati na Poljudu bit će i direktori deset vodećih tvrtki po Forbesu, kao i više od tisuću multimilijunaša koji traže anonimnost.

Klanjaju im se i milijarderi

Najveća imena house scene danas zarađuju više od pop-zvijezda i nogometaša. Godinama neprijeporan na Forbesovoj listi najplaćenijih jest Calvin Harris, koji je lani zaradio 66 mil. dolara. Odmah iza njega je David Guetta, najveća zvijezda ovogodišnje Ultre, čija je zarada 37 milijuna dolara godišnje. Na Ultri ćemo gledati i Martina Garrixa, koji je na osmom mjestu Forbesa sa zaradom od 17 mil., zatim Afrojacka, desetog sa 16 mil. dolara, te Deadmau5, 11. DJ-a na Forbesovoj listi sa 15 mil. dolara zarade. Usporedbe radi s nogometašima, najplaćeniji Cristiano Ronaldo zaradi 88 mil., dok naš Luka Modrić zarađuje nešto manje od šest milijuna dolara godišnje.

Pierre David Guetta (48) rođeni je Parižanin. S 13 godina počeo je u podrumu obiteljske kuće organizirati zabave. Prvi hit napisao je 2001. i postao prvi DJ koji se pojavio na naslovnici Rolling Stonea.

Zlatne koke glazbe

Zahvaljujući brojnim pjesmama, koje sklada na latopu dok u svom zrakoplovu leti na gaže, za suradnju s njim otimaju se i Rihanna i Lady Gaga. Nastupa na najvećim događajima pa je i otvorio i zatvorio Europsko nogometno prvenstvo. Zlatna je koka diskografske kuće EMI, a o njemu se u Londonu brine 60 zaposlenika. U Splitu je treću godinu zaredom.

Nizozemac Martijn Garritsen (20), umjetničkog imena Garrix, imao je samo 17 godina kad je s pjesmom “Animals” došao na vrhove svjetskih top-lista. I on u Split dolazi treći put.

Martinov sunarodnjak Nick van de Wall (28) Afrojack u ovom se društvu ističe visinom od 2,08 metar i ekstravagantnim ponašanjem. Osim aviona koji je nazvao Afrojet, ima i vozni park najluksuznijih automobila. Na splitsku Ultru dolazi već četvrtu godinu.

Najbizarniji je kanadski DJ Joel Thomas Zimmerman (35) – Deadmau5. Nadimak Dead mouse (mrtvi miš) dobio je još u tinejdžerskim danima, kada je pronašao mrtvog miša u računalu. Zbog nadimka ima i poseban styling pa uvijek svira s maskom miša na glavi. Zbog sličnosti maske i Mickeya Mousea tužio ga je Disney, no lani su se nagodili i čak ugovorili suradnju. Debitant je na Ultri. 

>>FOTO Mladi iz cijelog svijeta dolaze na Ultra Europe festival

Komentara 8

Avatar George Bailey
George Bailey
11:59 15.07.2016.

Raduje činjenica da su i hrvatski porezni obveznici dali svoj doprinos.

DU
Deleted user
15:01 15.07.2016.

Zbog ovakvih organizatori ultre traže novac od države. Ako je ta ultra tako profitabilna kako to tumače organizatori, čemu im onda trebaju državni novci ?

Avatar think pink
think pink
10:12 15.07.2016.

"a među onima koji će partijati na Poljudu bit će i direktori deset vodećih deset po Forbesu" - bravo novinar!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije