Barbara Butch

DJ-ici koja je bila na otvaranju Olimpijskih igara prijete smrću: Prijete mi i silovanjem i mučenjem

Foto: Instagram
1/3
31.07.2024.
u 11:33

Francuska policija će ispitati ima li ova tužba temelja prije nego što pokrenu policijsku istragu, izvijestio je BBC

Francuski DJ-ica Barbara Butch, koja je nastupila tijekom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu podnijela je tužbu zbog velikog broja uvreda kojima je izložena na internetu. Barbara je sudjelovala u dijelu otvaranja OI-a koji su mnogi kasnije  protumačili kao referencu na Posljednju večeru. Odvjetnica Barbare Butch je rekla da je umjetnica dobila brojne prijetnje u kojima joj korisnici na internetu "prijete smrću, mučenjem i silovanjem, a također je bila meta brojnih antisemitskih, homofobnih i seksističkih". Dodala je kako je Butch bila meta "cyber-uznemiravanja" i rekla je kako su poruke koje njezina klijentica dobiva iz dana u dan sve ekstremnije.

Francuska policija će ispitati ima li ova tužba temelja prije nego što pokrenu policijsku istragu, izvijestio je BBC.  U izjavi za javnost Barbarina a odvjetnica Audrey Msellati rekla je da je njezina klijentica podnijelo nekoliko tužbi. "Od ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024. umjetnica, DJ-ica i aktivistica Barbara Butch bila je meta iznimno nasilne kampanje internetskog uznemiravanja i klevete", rekao je Msellati i dodala: “Barbara Butch osuđuje ovu podlu mržnju usmjerenu prema njoj, onome što ona predstavlja i za što se zalaže.”

VEZANI ČLANCI

Msellati je nastavila: "Ona podnosi nekoliko pritužbi protiv ovih djela, bilo da su ih počinili francuski državljani ili stranci, i namjerava procesuirati svakoga tko je pokuša ubuduće zastrašiti." Butch je također objavila vlastitu izjavu u Instagram pričama, napisavši: "Što god neki rekli, ja postojim. Nikada se nisam sramila onoga što jesam i preuzimam odgovornost za sve - uključujući svoje umjetničke izbore. Cijeli sam život odbijala biti žrtva: neću šutjeti."

GALERIJA Raspjevani hrvatski brod na otvaranju OI: Orilo se 'Hrvatska, Hrvatska!'

1/12

Rekla je da joj je bila "izuzetna čast" nastupiti na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u petak i dodala je: "Moje srce je još uvijek puno radosti." Organizatori Olimpijskih igara u Parizu rekli su da "nikada nije postojala namjera pokazati nepoštovanje prema bilo kojoj vjerskoj skupini" te da je namjera bila "slaviti toleranciju zajednice".

Komentara 10

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
11:40 31.07.2024.

Sad znamo da izmišljaš.

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
12:01 31.07.2024.

Kakve veze imaju OI s temom o toleranciji vaše "zajednice"??? OI su sportski događaj, a ne društveno - politički!

5S
505.scrtom
12:52 31.07.2024.

nitko je nije tjerao na javno bogohuljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije