Milanski tjedan mode

Dolce i Gabbana u Milanu lansirali ljetni kostim s gaćicama

Fashion Week (1)
Foto: Pixsell
1/6
27.09.2011.
u 19:01

Ružna raskoš pravi je naziv za Pradine modele s bodijima i kaputima kutijastog kroja koji negiraju žensku figuru

Sljedećeg modnog ljeta blistat ćemo kao faraoni ili ćemo hodati ulicom odjevene kao curice iz vrtića, a najvjerojatnije će ta odjeća za vrtić biti od blistave svile faraonski ukrašene draguljima! Sve to je modna stvarnost ponuđena na pistama Fashion Weeka u Milanu. Faraonski sjaj ponudio je Cavalli, a infantilne ili “bapske” hlačice i bodije u stilu 50-ih jako puno dizajnera.

Dolce i Gabbana ukinuli su svoju D&G liniju kolekcijom punom baš takvih kreacija: ružne su, lagano balonizirane “gaćice-hlačice” spojili s “bra-topićem” i jaknicom u ženski kostim novog doba. Gaćice možemo zamijeniti i elegantnom suknjom... Istu tu ružnoću, ali u faraonski raskošnom izdanju, nudi Prada!

Kaputi i jakne su joj ružnog kutijastog kroja koji negira erotiku mode novog doba. Ali, te male Pradine grdobine izuzetno su raskošne. Satenske su im plohe pune cvjetnih ukrasa izvezenih od perli ili čipke.

Osim toga, iznova je ponudila dezen o kojem se već piše kao lani o bananama i majmunima kojima je zakrčila tkaninu svojih modela. Ovaj put su to automobili, one poznate kromirane “lađe” iz 50-ih. No nisu grafički snažni kao banane.

Pretpostavljamo da se moguli poput Prade tom silnom raskoši brane od kopiranja. Nemoguće je to izvesti u skromnijem izdanju ma koliko se Zara, Mango i drugi “sateliti” trudili oko toga da ideje bogatih podare ulici.

Prada, dakako, i dalje ostaje vodiljom mode. Sigurno je da ćemo nositi plise kako ga ona zamišlja na haljinama i suknjama. I 3D čipku koja kao da “silazi” s tijela ili se odvaja od njega, kakvu vidimo i kod Dolcea i Gabbane.

Intenzivno se nudi i art deco! Uskrsava na divne načine novim tekstilnim tehnologijama. Najljepše primjere dali su Etro, Gucci, Bottega Veneta, Antonio Marras. Ostali nas vode u voćnjake i cvjetnjake ili na morsko dno poput Versacea!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije