Kazališna, filmska i televizijska voditeljica Ecija Ojdanić ima zavidnu figuru na kojoj je mnogi zavide, a čak i one mlađe od nje. Na društvenoj mreži Instagram podijelila je zanimljivost i "fun fact" kako u pekarnici nije bila više od 25 godina. - Urbana legenda kruži da nisam ušla u pekarnicu od 98.-te, ali tu i tamo malo domaćih kiflica razveseli sve, i razgali dušu - napisala je Ojdanić te u nastavku podijelila i svoj recept za kiflice.
Sastojci za tijesto su: - kilogram glatkog brašna, svježi kvasac, dva jaja, pola litre mlijeka, dvije šalice za crnu kavu - ulja, sol i šećer. Sastojci za nadjev su: - 50 do 70 dekagrama sira, jedno jaje, malo soli i opcionalno može i šunka. Sastojci za posipanje: - Maslac izrezan na kockice, jedno razmućeno jaje i sezam.
Postupak je sljedeći... U pola litre mlakog mlijeka razmutiti svježi kvasac, uz žlicu šećera, te ostaviti 10-15 min da se kvasac aktivira. U 1 kg posoljenog brašna napraviti rupicu, razbiti 2 jaja, pomiješati, uliti kvasac i mlijeko, i dobro izraditi, sve dok kugla ne postane glatka i kompaktna.
VEZANI ČLANCI:
'Kuglu' tijesta prekriti i ostaviti sa se malo digne. Podijeliti na 4 loptice, svaku lopticu posebno izraditi, valjkom napraviti krug. Krug podijeliti na 16 dijelova, na vrh staviti nadjev. Kiflice premazati jajem, staviti malu kockicu maslaca i posuti sezamom. Treba se sve to zajedno peći desetak minuta na dvjesto stupnjeva. Za kraj je savjetovala kako se treba pričekati nekoliko minuta kako ne bismo opekli jezik. U slast!
VIDEO: Nina Badrić u vjeri je pronašla svoj mir i oslonac: 'Kažem sebi - jednostavno bez Boga niti preko ceste'