Dokumentarno-gastro-putopisno-zabavni, dakle po mnogočemu nov televizijski format “Seoska gozba” 16. travnja starta u 20 sati na Prvom programu HTV-a.
Ovaj tjedan snimljena je prva emisija ciklusa od sedam epizoda u kojima ekipa posjećuje obiteljska poljoprivredna gospodarstva sedam hrvatskih regija. U svakoj emisiji šest žena s OPG-ova dolazi u posjet sedmoj i tamo im se pokaže što se proizvodi, kako se živi na gospodarstvu, a gledatelji upoznaju i tradiciju i povijest kraja. Vrhunac događaja je da domaćica emisije za šest gošći priprema večeru od svojih proizvoda.
– U prvoj emisiji posjetili smo Mirandu Pajić koja se upravo vratila iz Bruxellesa s predstavljanja gastro i eno ponude šibenskog kraja u Europskom parlamentu. Ona proizvodi skradinsku tortu kao zaštićenu autohtonu deliciju, ima nasade badema... Bila je sjajna domaćica, a sve žene su kliknule na prvu. Slijede Katun Lindarski kraj Pazina, Rača kraj Bjelovara, Popovac u Baranji, Lonjsko polje, okolica Zagreba blizu Sesvetskog Kraljevca i završavamo u Dabru u Lici – kaže Nebojša Taraba iz produkcijske kuće Drugi plan, koja emisiju snima po licenciji rađenoj za švicarski javni servis.