POČASTILI SMO I SUSJEDE

Kako je glasao hrvatski žiri: Portugalu najviše, a Švicarcima nisu dali ni boda

Screenshot
12.05.2024.
u 00:08

Glasove je čitao novinar Ivan Dorian Molnar, koji se javio iz Zagreba.

U tijeku je glasanje za pobjednika ovogodišnje Eurovizije. Najprije se zbrajaju glasovi žirija, a bodovi su stigli i iz Hrvatske. Glasove je čitao novinar Ivan Dorian Molnar, koji se javio iz Zagreba.

Hrvatski žiri 12 bodova dao je Portugalu, 10 Sloveniji, osam Irskoj, sedam Ukrajini, šest Italiji, pet Luksemburgu, četiri Francuskoj, tri Srbiji, Švedskoj dva, a Cipru jedan bod. Zanimljivo, ni boda naš žiri nije dao Švicarcima, koji za sada uvjerljivo vode i najbliže su tome da osvoje ovogodišnji Eurosong.

Inače, stručni žiri čini pet članova iz svake od 37 zemalja koje se natječu. To su stručne osobe koje dolaze iz glazbene industrije te imaju profesionalno iskustvo. Osim stručnog žirija, svoje glasove daje i publika, i to u gotovo ravnomjernom omjeru žirija (49,4%) i publike (50,6%).

>> VIDEO Baby Lasagna: Drago mi je što smo dobro prošli kod publike, oni su ti koji dolaze na koncerte

VEZANI ČLANCI:

1/43

Komentara 7

DU
Deleted user
00:13 12.05.2024.

Gdje je peticija za otkazati Euroviziju na 50 godina!??

SV
svrake
01:07 12.05.2024.

a tko je predstavljao strucni ziri u Hrvatskoj? mogu li se znati imena tih strucnjaka

MA
majeltomoguce
01:58 12.05.2024.

Sotonistima dali 8 bodova? Po kojem kriteriju - vokalnom sigurno ne jer žena, koja to ne priznaje da je, je vrištala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije