EUROVIZIJA

Fanovi ipak ne vole Let 3? Na službenoj aplikaciji su među tri najgore pjesme

Zagreb: Grupa Let 3 snima spot za pjesmu ŠČ
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/15
27.02.2023.
u 15:50

Na samom vrhu glasova aplikacije 'My Eurovision Scoreboard' je Norveška, koja ima više od 109 tisuća glasova, slijede Finska sa 107 tisuća, Češka ima 95 tisuća, Francuska 89 tisuća, a Španjolska 75 tisuća glasova

Eurovizijski fanovi posljednjih dana glasaju za svoje favorite na aplikaciji "My Eurovision Scoreboard", a sudeći po dosadašnjim glasovima, naši predstavnici Let 3 im nisu najbolje sjeli. Naime, na aplikaciji se glasa eurovizijski tako da svaki fan najboljoj pjesmi daje 12 bodovam drugoj 10, trećoj 8, a onoj koja mu se najmanje sviđa 1 bod. Može se glasati za 21-u zemlju koje su dosad objavile svoje pjesme, a "Mama ŠČ" je na 19. mejstu i zasad ima 11200 glasova. 

Na samom vrhu je Norveška, koja ima više od 109 tisuća glasova, slijede Finska sa 107 tisuća, Češka ima 95 tisuća, Francuska 89 tisuća, a Španjolska 75 tisuća glasova. 

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

Što se kladionica tiče, najviše šansi za pobjedu ima Švedska, koja još nije ni izabrala svoju predstavnicu. Oni imaju 27 posto šanse za pobjedu, najviše zahvaljujući činjenici da je veliki favorit za pobjedu na njihovom izboru Loreen, koja je 2012. pobijedila na Euroviziji. Slijedi Ukrajina sa 16 posto, a treća je Finska s 12 posto šanse za pobjedu. 

Eurovizija se ove godine održava u Liverpoolu, a datumi su 9., 11. i 13. svibnja. Velika Britanija 2023. godine je preuzela domaćinstvo natjecanja od Ukrajine koja je zaključila da situacija u njihovoj zemlji ne dopušta da budu domaćini. Inače, prošle godine pobijedili su Kalush Orchestra, a drugoplasirani je bio britanski predstavnik Sam Ryder. Nedavno smo saznali i voditelje ovog spektakla u organizaciji BBC, a to su: britanska glumica Hannah Waddingham (48), glazbenica Alesha Dixon (44) i ukrajinska pjevačica Julia Sanina (32). Njima će se u finalnoj emisiji pridružiti i poznati voditelj Graham Norton (59). 

Hrvatski predstavnici na ovogodišnjoj Euroviziji su riječki rockeri Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ'. Let 3 pobijedio je na našem izboru za pjesmu Eurovizije, Dori te ukupno osvojili 279 bodova od žirija i publike. 

Istaknuli su se  svojom pjesmom, dolaskom u dvoranu, ali i scenskim nastupom. Članovi grupe na pozornici su se prvo pojavili u dugačkim neobičnim kostimima koje su za njih napravile Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Vratili su se svojim koreografijama, a na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete. Pred kraj pjesme članovi benda pokazali su kako se ispod dugačkih kostima nalaze nešto kraći prozirni kostimi sa šljokicama.

TBF: 'Tajna našeg uspjeha je da nismo nikad poklekli trendovima, niti kopirali druge'

 

Ključne riječi

Komentara 13

IL
ilija26
16:05 27.02.2023.

Bitno da ih vi volite, svoji ste 😬

NI
Nipos66
16:45 27.02.2023.

Paa kako sad to .,cijelo vrijeme se tvrdilo da je to sami vrh eurovizije

MM
Mr.M
17:50 27.02.2023.

Umjetno stvaranje stvarnosti uvijek dođe na naplatu. Vi ste stručnjaci u tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije