stiglo je i puno poznatih lica

Film "Živi i zdravi" pobjednik 10. Brač Film Festivala, filmske zvijezde zasjale na crvenom tepihu

Foto: Brač film festival
1/10
11.08.2024.
u 22:42

Goran Višnjić, Nataša Janjić, Vinko Brešan, prvi hrvatski dobitnik Zlatne Palme Nebojša Sljepčević, Vojko V, Branka Katić i brojni drugi sudjelovali na 10. Brač Film Festivalu

Sinoć je u supetarskom Ljetnom kinu zatvoren jubilarni 10. Brač Film Festival koji je trajao od 07. do 10. kolovoza. S prosječnom ocjenom 4.68 nagradu publike za najbolji dugometražni igrani film 10. Brač Film Festivala odnila je crnogorska komedija „Živi i zdravi“ red. Ivana Marinovića. S prosječnom ocjenom 4.1 nagradu publike za najbolji kratki film odnio je film Filipa Dizdara „To je samo crvena boja“. Najbolji dječji film Brač Film Festivala je „Thabo i slučaj nosoroga“ red. Mara Eibl-Eibesfeldt. 

U sklopu jubilarnog 10. izdanja, prikazano je 13 filmova. U glavnom programu prikazano je pet kratkometražnih filmova – „Čovjek koji nije mogao šutjeti“, „Bijela boja“, „Žuti“, „Susjede bubice“ i „To je samo crvena boja“ te četiri dugometražna filma – „Živi i zdravi“ (red. Ivan Marinović), „Sirin“ (red. Senad Šahmanović), „Frka“ (red. Svebor Mihael Jelić) te „Posljednji strijelac“ (red. Darko Nikolić). 

U sklopu programa za djecu prikazana su dva filma – „Moj mačak Ru“, „Thabo i slučaj nosoroga“ te specijalni izbor animiranih filmova koji je dio programa KinoKino za djecu u organizaciji Zagreb Film Festivala pod nazivom „Moj prvi odlazak u kino“.  Također, ovogodišnja novost u programu je specijalna selekcija filma za mlade pa je tako posljednji dan prikazan film „Sunce mamino“ redatelja Koste Đorđevića.  

POVEZANI ČLANCI:

 

Za slavljeničko izdanje ove godine, organizatori su pripremili brojna iznenađenja za svoju publiku, od koncerta splitskog glazbenika Vojka V pa do specijalnih gostiju iz svijeta filma. Tako su ovogodišnji Brač Film Festival, kao počasni gosti, ekskluzivno posjetili glumci Goran Višnjić i Branka Katić kao i članovi filmskih ekipa prikazanih filmova, poput redatelja Nebojše Slijepčevića čiji je film osvojio najprestižniju filmsku nagradu- onu u Cannesu za najbolji kratkometražni film. 

„Sretno Vam prvo desetljeće Festivala! Projekcija je jako lijepo prošla, došlo je dosta mladih ljudi kojima je ovaj festival i namijenjen“, rekla je Branka Katić. Također, kao festival posvećen razvoju filmaša, Brač Film Festival je ugostio poznatog hrvatskog redatelja Vinka Brešana te jednog od najcjenjenijih producenata Grahama Broadbenta koji su održali masterclassove za sve zainteresirane. Brač Film Festival proslavio je jubilej sa stilom i još jednom dokazao svoj status jednog od najrelevantnijih domaćih filmskih festivala. 
 

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
17:08 17.08.2024.

Izravno na Brač Iz tzv. manjinske produkcije Pulskog festivala stiže Sunce mamino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije