BILI SU JASNI

Branitelji zgroženi i nezadovoljni datumima koncerata Aleksandre Prijović: 'Srbija ovim provodi razrađeni plan'

Split: Udruga grada Splita i Udruga veterana 4. gardijske brigade održali su konferenciju za medije zbog održavanja koncerta Aleksandre Prijović
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/7
11.10.2024.
u 17:00

Koordinacije udruga Splita i Splitsko-dalmatinske županije te Udruge veterana 4. gardijske brigade izrazile su u petak nezadovoljstvo datumom koncerata pjevačice Aleksandre Prijović u Splitu, koji će se početkom studenog održati uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Na konferenciji za novinare rekli su da u godini obilježavanja petstote godišnjice smrti oca hrvatske književnosti Marka Marulića svjedočimo opetovanom pokušaju "kulturnog uzdizanja" građana Splita i okolice nametanjem glazbeno-kulturnog sadržaja Srbije.

"Srbija ovim sustavno provodi dugoročni i detaljno razrađeni plan 'srpskog svijeta', između ostaloga i prisvajanjem hrvatskih kulturnih veličina kao što su Gundulić i Marulić", kazao je njihov predsjednik Ivan Turudić dodavši da ih ne iznenađuje manipulacija, laganje i namjeran odabir datuma održavanja koncerata uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

FOTO Aleksandra Prijović i njezin suprug ispijali pivo iz velikih krigli

Split: Udruga grada Splita i Udruga veterana 4. gardijske brigade održali su konferenciju za medije zbog održavanja koncerta Aleksandre Prijović
1/29

VEZANI ČLANCI:

FOTO Severina prošetala gradom u kombinaciji koja košta sedam tisuća eura

Split: Udruga grada Splita i Udruga veterana 4. gardijske brigade održali su konferenciju za medije zbog održavanja koncerta Aleksandre Prijović
1/22

Smatraju da su Grad Split i organizatori trebali održati koncerte u nekom drugom terminu, no kažu da ne traže zabranu koncerata već promišljenost onih koji ih organiziraju. "Nemojte stavljati sol na ranu obiteljima poginulih branitelja i svim Hrvatima", poručio je Turudić. Na novinarsko pitanje da prokomentira dolazak Aleksandra Vučića u Dubrovnik, koji je uzburkao strasti u hrvatskoj javnosti, Turudić je odgovorio kako je očito da je srbijanski predsjednik tamo morao doći zbog isporuke i prodaje oružja Ukrajini.

Podsjetimo, koncerti Aleksandre Prijović u splitskoj dvorani na Gripama zakazani su za 9. i 10. studenog, a organizator je zagrebačka tvrtka The Unique.

VIDEO Otkriveno zašto se novinarka HRT-a srušila usred javljanja uživo u Dnevnik

Komentara 10

HA
Halloween2024
17:14 11.10.2024.

Potpuno su u pravu, podrška braniteljima.

Avatar rubinet
rubinet
17:53 11.10.2024.

Oni su 100 % u pravu. Moja potpora.

Avatar Idler 3
Idler 3
17:37 11.10.2024.

Več je i Marul posrbljen, če ne posrbiju i Milu Budaka ništ od njih 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije