VRTOGLAVE CIFRE

FOTO Ovi slavni imaju zaradu veću od milijardu dolara, a sada im se pridružila i jedna mlada pjevačica

Foto: Instagram
1/8
11.09.2024.
u 00:10

Riječ je o popisu iz ožujka ove godine, a u međuvremenu na listi je i još jedna mlada pjevačica i glumica. Radi se o Seleni Gomez čiji se bogatstvo procjenjuje na 1,3 milijarde dolara, pisao je Bloomberg

Nakon što je magazin Forbes objavio listu najplaćenijih glumaca, sada imamo priliku vidjeti i tko su poznati i slavni čija zarada se penje iznad milijardu dolara. Na ovom laskavom popisu nalazi se 14 imena, a prevodi ga George Lucas s 5,5 milijardi dolara. Slijede Steven Spielberg s 4,8 i Michaels Jordan s 3,2 milijarde. Jordan je do ovog iznosa došao tako što je 2010. kupio većinski udio u NBA momčadi Charlotte Hornets za 175 milijuna dolara, da bi u kolovozu 2023. godine ga prodao za 3 milijarde dolara. 

Na četvrtom mjestu nalazi se popularna voditeljica Oprah Winfrey s 2.8 milijardi dolara, a u stopu je slijedi Jay-Z s 2,5. Kim Kardashian ima zaradu od 1,7 milijardi dolara, Peter Jackson od 1,5, a Tyler Perry od 1,4. Jednako zaradu kao i Perry ima i Rihanna, a slijedi je Tiger Woods s 1,3 milijardi. Milijardu i 200 milijuna zaradili su LeBron James, Dick Wolf i Magic Johnson, a  n posljednjim mjestu nalazi se Taylor Swift s 1,1 milijardom. Taylor se ovom klubu priključila u listopadu 2023. godine nakon što je svom bogatstvu pridodala 190 milijuna dolara zarađenih na Eras turneji. 

Inače, radi se o popisu iz ožujka ove godine, a u međuvremenu na listi je i još jedna mlada pjevačica i glumica. Radi se o Seleni Gomez čiji se bogatstvo procjenjuje na 1,3 milijarde dolara, pisao je Bloomberg. Za njezino bogatstvo zaslužna je njezina kozmetička tvrtka Rare Beauty koju je osnovala prije pet godina i zadržava udio u vrijednosti više od milijardu dolara. Selena je zaradila desetke milijuna dolara i od ugovora s tvrtkama kao što su Louis Vuitton, Coach i Puma. Zarađuje najmanje 6 milijuna dolara po sezoni za ulogu u seriji koja se emitira na Hulu „Only Murders in the building“, koja je će dobiti petu sezonu.

 

Infografika prikazuje popis poznatih i slavnih osoba koje su zaradile vise od milijardu dolara. Forbes je imenovao americkog filmskog redatelja Georgea Lucasa najbogatijim slavnim milijarderom svijeta 2024. godine s imovinom procijenjenom na 5,5 milijardi dolara. Klubu milijardera prikljucila se i Taylor Swift u listopadu 2023. godine, nakon uspjesne Eras Tour turneje kojom je zaradila 190 milijuna dolara, koje je pridodala svom bogatstvu. Photo: Marko Picek/PIXSELL
Foto: Marko Picek

 

Podsjetimo, Forbes je ranije tako je otkrio kojih je to deset glumaca i glumica ponijelo titulu najplaćenijih u prošloj godini. Mnoga poznata imena nalaze se na ovom popisu, a cifre koje su im sjele na račune su vrtoglave. Na desetom mjestu nalazi se Denzel Washington koji je u prošloj godini zaradio 24 milijuna dolara.  Mjesto ispred zauzeo je Ben Affleck sa zaradom od 38 milijuna dolara, a potom slijedi dioba mjesta. Leonardo DiCaprio i Jason Statham zaradili su otprilike sličan iznos, točnije više od 41 milijuna dolara.  Samo milijun više, odnosno 42 milijuna dolara zaradila je Jennifer Aniston. Ispred nje, na četvrtom mjestu ponovno je dioba. Ryan Gosling i Matt Damon u 2023. godini zaradili su više od 43 milijuna dolara. Bronca je pripala Tomu Cruiseu koji je kroz svoj bankovni račun prevrtio 45 milijuna dolara.

Na drugom mjestu nalazi se 'Barbie'. Glumica koja je utjelovila popularnu lutku u jednom od hit filmova godine, Margot Robbie u 2023. je imala zaradu od 59 milijuna dolara. Prvo mjesto pripalo je Adamu Sandleru. Poznati glumac zaradio je vrtoglavih 73 milijuna dolara zahvaljujući popularnosti svojih filmova na platformi Netflix i stand-up turneju na kojoj je održao 44 nastupa. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije