Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuski glumac

Gerard Depardieu negirao nove optužbe za seksualno zlostavljanje: Pustili ga iz pritvora

Gerard Depardieu
Foto: Misha Gulko/Press Association/PIXSELL
1/8
30.04.2024.
u 22:20

Suđenje poznatom francuskom glumcu Gerardu Depardieu za dva slučaja navodnih seksualnih napada iz rujna 2021. počinje u listopadu, priopćio je u ponedjeljak navečer ured pariškog državnog tužitelja.

Navodni seksualni napadi počinjeni su na snimanju filma "Les volets verts". Policija je 75-godišnjeg glumca u ponedjeljak ispitala o optužbama za seksualne prijestupe, rekao je glasnogovornik odvjetničkog ureda koji je glumac angažirao. Depardieu je pušten iz policijske postaje nakon što je bio ispitan. "Policijski pritvor je završen. Nije zadržan u policijskom pritvoru", rekao je navečer njegov odvjetnik Christian Saint-Palais, dodajući da Depardieu opovrgava navedene optužbe.

U veljači je djelatnica na setu filma "Les volets verts" optužila Depardieua za seksualno uznemiravanje 2021., dok je druga žena nedavno optužila glumca za pipkanje bez pristanka i opscene primjedbe tijekom snimanja kratkog filma "Le Magicien et les Siamois" 2014.

Depardieu, veteran francuske kinematografije, se suočava s nizom optužbi vezanih uz seksualne prijestupe. Glumica Charlotte Arnould ga je 2020. optužila za silovanje u slučaju koji je još uvijek otvoren. Depardieu negira i tu optužbu. U otvorenom pismu dnevnom listu Le Figaro, Depardieu je prošle godine naveo da je žrtva "medijskog linča" te da "nije niti silovatelj niti predator", već samo čovjek.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Kate Middleton omiljena je članica kraljevske obitelji, ovo su njena najbolja izdanja

Gerard Depardieu
1/43

Više desetaka umjetnika, uključujući glumicu Charlotte Rampling te glazbenicu, modela i bivšu prvu damu Carlu Bruni, je prigovorilo da se presumpcija nevinosti u slučaju Depardieua, "vjerojatno najvećeg od svih glumaca", zanemarila. Francuski ministar kulture tada nije odlučio oduzeti glumcu titulu "Legije časti", najveće odlikovanje za zasluge. No, oduzeta mu je nacionalno odlikovanje Quebeca, a njegova statua u pariškom Muzeju voštanih figura je uklonjena.

VIDEO: Siniša Vuco pjevao za djecu u sirotištu u Venezueli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije