Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sa svojim osnivačem Toninom Baliardom

Gipsy Kings rasplesali Zadrane na Forumu

Split: Gipsy Kings feat. Tonino Ballardo otvorili su festival “S okusom soli"
Ivana Ivanovic/PIXSELL
24.06.2024.
u 09:48

Podsjetimo, Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo u petak su nastupili i u Kastvu, a u subotu u Ljubljani. Koncert na Forumu posljednji je u nizu na ovoj mini turneji, no Gipsy Kings se vraćaju u uskoro u Zagreb gdje će nastupiti u Koncertnoj dvorani Lisinski, 20. studenoga.

Legendarna grupa Gipsy Kings nastupila je sinoć na punom zadarskom Forumu zajedno sa svojim osnivačem Toninom Baliardom, a izveli su svevremenske hitove poput "Volare", "Bamboleo" i "Djobi Djoba" te rasplesali publiku pod zadarskim nebom. 

Podsjetimo, Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo u petak su nastupili i u Kastvu, a u subotu u Ljubljani. Koncert na Forumu posljednji je u nizu na ovoj mini turneji, no Gipsy Kings se vraćaju u uskoro u Zagreb gdje će nastupiti u Koncertnoj dvorani Lisinski, 20. studenoga.

Desetorica glazbenika, poznatih po svojoj sinergiji i tehničkoj izvrsnosti, već su prodali više od 20 milijuna albuma diljem svijeta, a na svojim koncertima potvrđuju svoj status svjetskih glazbenih zvijezda, pružajući večer ispunjenu vrhunskom glazbom i nezaboravnom atmosferom. Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj. Skladao je i producirao najveće hitove grupe, kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a bavi se i skladanjem filmske glazbe.

VEZANI ČLANCI:

Tri albuma nominirana su za Grammy nagradu, od kojih je album 'Savor Flamenco' dobio to prestižno priznanje 2014. godine u kategoriji najbolje svjetske glazbe. U 45 godina karijere nagrađeni su i brojnim zlatnim, platinastim i dijamantnim diskovima. Nedavno je i sam Tonino Baliardo nagrađen platinastom pločom za duet s Takagijem Ketrom i trostruko platinastom pločom s Ingobernableom u duetu s Tanganom.

Nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta. Njihovi koncerti, koji su primljeni s nevjerojatnim izvrsnim kritikama, uključuju sve velike hitove, poput Bamboleo, Djobi, Djoba, Volare i dr., a uz pjesme s novog albuma 'Renaissance', njihov nastup je remek-djelo čiste zabave.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije